Verktyg för UML-diagram

Lucidchart är en visuell arbetsyta som kombinerar diagram, datavisualisering och samarbete för bättre förståelse och större innovation.

Gör a UML diagram
Se videon
Verktyg för UML-diagram

Att göra ett UML-diagram online är nu enklare än någonsin

 • UML-program

  UML-program som används av utvecklare och teknikproffs

  Ett UML-diagram (Unified Modeling Language) avbildar ett system och visar hur användare eller andra system interagerar med det. Exempel på ett system är en webbplats, en app eller kanske en affärsprocess. Skapa ett klassdiagram online för att navigera i källkod, planera nya funktioner och demonstrera de grundläggande flödena och uppgifterna i ditt system. Visualisera det nuvarande och framtida tillståndet för din produkt på hög nivå med ett UML-diagram för att säkerställa produktiva och agila miljöer för programvaruutvecklare, ingenjörer, datavetare och andra tekniska experter.

 • Verktyg för att skapa UML-diagram med sekvensmarkering

  Spara tid med UML-sekvensmarkering

  Vårt verktyg för att skapa UML-diagram och redigera sekvensmarkeringar gör det enklare och snabbare att förstå komplexiteten i kod genom att automatisera processen för att generera ett klassdiagram. Det är enkelt att bygga och anpassa sekvensdiagram online utifrån text. När du skriver in din markering i popup-rutan genererar Lucidchart automatiskt ett sekvensdiagram som följer PlantUML-standarderna. Annars kan du välja och anpassa en UML-mall ur mallgalleriet och sedan enkelt ordna om symboler och former för att återspegla ditt systems struktur med vårt verktyg för UML-modeller.

 • UML-former som följer branschstandard

  Standardisera dina diagram med våra UML-formbibliotek

  När du aktiverar UML-formbiblioteket får du omedelbar tillgång till UML-former enligt branschstandard. Till skillnad från andra UML-program begränsar Lucidchart inte dina idéer. Oavsett om du skapar komponent-, klass-, distributions-, objekt- eller paketdiagram i UML kan du bara dra och släppa former på arbetsytan utan att behöva oroa dig för att få slut på utrymme. Visa sedan externa interaktioner genom att placera primära och sekundära aktörer på arbetsytan, till exempel kunder eller data, och rita linjer för att ansluta dem till varje användningsfall. 

 • Samarbeta om UML-diagram

  Utforska fördelarna med samarbete och dokumentation

  Dokumentation spelar en avgörande roll för ditt systems eller din applikations långsiktiga hälsa och hållbarhet. Att skapa UML-diagram med Lucidchart gör onboarding snabbare, minskar antalet möten du behöver planera och hjälper team att snabbt kommunicera idéer i en agil miljö. Vårt verktyg för UML-diagram underlättar design- och dokumentationsprocesserna. Dessutom förbättras processerna för hur du samlar in, granskar och implementerar feedback från intressenter och potentiella användare. Lucidchart är byggt för samarbete i realtid och hjälper dig att förfina dina UML-diagram online tillsammans med dina kollegor, oavsett om de använder Mac, PC eller Linux.

 • Dela UML-diagram online

  Presentera och dela dina UML-diagram

  Ditt system må vara komplicerat, men att dela det kan vara enkelt. Anpassa delningsbehörigheter i Lucidchart och bjud enkelt in dina kollegor eller intressenter att visa ditt diagram utan att behöva oroa dig för oönskade redigeringar. Dela ditt dokument via e-post eller URL, eller exportera ditt diagram till Jira, Confluence, Slack eller Microsoft Teams. Du kan också utnyttja enkelheten och kraften i Lucidcharts presentationsläge – presentera hela diagrammet eller fyll presentationen med fokuserade delar av diagrammet för att ta en djupare titt på systemet.

Hur man skapar UML-diagram online i Lucidchart

 1. Lägg till och importera former

  Importera anpassade UML-former eller aktivera våra UML-former som följer branschstandard – tryck på M för att öppna formhanteraren.

 2. Automatisera processen genom att använda sekvensmarkering

  Skapa UML-diagram snabbare. Under kategorin UML sequence (UML – sekvens) i verktygsfältet för vårt UML-verktyg klickar du på Use markup (Använd markering), skriver in din markering och klickar på Build (Bygg).

 3. Identifiera och lägg till komponenter

  Till din tomma arbetsyta drar och släpper du former som återspeglar den typ av UML-diagram som du behöver skapa. Koppla ihop formerna med hjälp av pilar för att visa på relationer och flöden.

 4. Lägg till text och koncept i UML-diagrammet

  Märk och arrangera dina användningsfall, flöden och aktörer för att tydligt kommunicera syftet och optimera kraven för ditt system.

 5. Publicera, implementera och dela

  Dela ditt UML-diagram med andra team eller intressenter. Bädda in ditt diagram i en wiki, skicka det via e-post eller inkludera det i populära appintegrationer som Jira, Confluence och Slack.

Skapa ett UML-diagram

Vanliga frågor om UML-diagram

Därför ska du välja Lucidchart för att skapa UML-diagram

Lucidcharts verktyg för UML-diagram

Med miljoner användare över hela världen

”Jag behövde rita diagram för mitt projekt, till exempel UML-diagram, klassdiagram, aktivitetsdiagram och sekvensdiagram. Jag blev förvånad över hur enkelt det var att rita dem!”

Capterra rating

4,5 av 5 stjärnor i över 650 recensioner

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo

Bläddra bland UML-mallar

Mall för UML-klassdiagram

Mall för klassdiagram

Se varför 99% av Fortune 500-företag säkert skalar sina företag med Lucidchart

Läs mer

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligKakor
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.