Cloudconsultants

Hoe cloudconsultants Lucidscale kunnen gebruiken voor cloud consulting

Leestijd: ongeveer 6 min

Als je complexe concepten met je klanten bespreekt, kun je met accurate visuele beelden iedereen bij de les houden en je aanbevelingen gemakkelijker uitleggen. Zonder visuele beelden krijgen jij en je klanten misschien een verschillend idee van de cloudomgevingen die jullie gezamenlijk bekijken.

Als je de cloudomgeving voor je klanten inzichtelijker en gemakkelijker te plannen maakt, kun je betere cloud consulting geven. Hier bespreken we hoe je Lucidchart en Lucidscale met je klanten gebruikt. 

Cloud computing consulting gebruiksscenario's waarbij Lucidscale nuttig is

Visuele beelden zijn vooral belangrijk als je adviseert over cloudmigraties en het herstructureren van de cloud. Dat soort complexe projecten is vaak frustrerend voor klanten, maar samenwerken met een consultant via Lucidscale kan duidelijkheid scheppen en voor geruststelling zorgen. 

Cloudmigraties

Door de huidige computeromgeving te visualiseren en toekomstige toestanden te plannen met behulp van clouddiagrammen, kun je je klanten een uitgebreid plan tonen dat ze kunnen bekijken en met je kunnen bespreken via de samenwerkingstools van Lucidscale. 

Cloudherstructurering 

Als er iets mis gaat met een interne cloudarchitectuur en je helpt bij de herstructurering ervan, kun je Lucidscale gebruiken om de huidige staat in kaart te brengen, problemen te bekijken en een strategie uit te stippelen in Lucidchart. 

Lucidscale gebruiken voor cloud consulting

Lucidscale maakt het werk van cloudconsultants eenvoudiger door hen te helpen effectiever met klanten te communiceren en strategieën te bepalen. 

Een accuraat beeld van de huidige staat van de organisatie gebruiken

De huidige staat van de cloud van de organisatie helpt je bij het plannen, aanbevelen en aanpassen van je cloudplanning. Met behulp van accurate gegevens kun je je klanten begeleiden bij hun actuele wensen. Je kunt Lucidscale koppelen met live gegevens van externe cloudserviceproviders om automatisch architectuurdiagrammen voor je klanten te genereren. Dat gaat als volgt:

 • Haal de gegevens van het bedrijf op: eerst moet je je klanten laten zien hoe ze deze informatie ophalen van hun externe cloudserviceproviders. Als ze een multicloudomgeving hebben, moeten ze elke cloudservice afzonderlijk koppelen. Lucidscale is compatibel met alle grote cloudserviceproviders, waaronder AWS, GCP en Azure. 
 • Houd de informatie actueel: vermijd verouderde gegevens of documentatie. Zodra er iets verandert, moet je je gegevens vernieuwen zodat je visuele beelden up-to-date blijven.
 • Documenteer je suggesties: plaats opmerkingen en @mentions of chat met je team via de geavanceerde samenwerkingsfuncties van Lucidscale om suggesties te doen en je wijzigingen inclusief notities rechtstreeks in de visuals te tonen.

Weergaven van cloudomgevingen op maat maken

Bekijk de cloudomgevingen van klanten op verschillende manieren met behulp van aangepaste filters, zodat je klanten zo effectief mogelijk gebruik kunnen maken van de informatie die je hen laat zien. Je kunt Lucidscale gebruiken om weergaven van de cloudomgeving aan te passen of om in te zoomen op specifieke gegevensvisualisaties. 

 • Toon een accountoverzicht: maak een overzicht om je klanten een diagram van hun hele cloudomgeving te bieden.
 • Organiseer en filter: je kunt filters gebruiken om extra gegevens te verwijderen, gegevens te organiseren met tags en de criteria in te stellen die je nodig hebt. 
 • Geef relaties weer: laat zien hoe verschillende bronnen met elkaar in verbinding staan en demonstreer gegevensstromen, interacties en andere essentiële relaties. 

Gebruik aangepaste weergaven om: 

 • Presentaties te geven: visuele beelden versterken vaak gesprekken op hoog niveau. Als je publiek niet bekend is met de technologie die je bespreekt, dan zijn clouddiagrammen nog waardevoller, vooral als je ze terugbrengt tot exact die informatie die je publiek nodig heeft. 
 • Problemen met architectuur op te lossen: met behulp van diagrammen op basis van realtime gegevens kun je incidenten identificeren, bekijken waar je je op moet focussen en direct aan de slag gaan. 
 • Op specifieke gebieden inzoomen: als je een visueel beeld geeft aan ontwikkelaars die zich op een enkele applicatie concentreren, kun je weergaven kiezen die specifiek zijn voor die app. 

Doordat je je weergaven kunt afstemmen op de specifieke eisen die je team op een bepaald moment heeft, kun je Lucidscale precies aanpassen aan wat je nodig hebt. 

Cloud computing consulting services: nieuwe cloudoplossingen voorstellen 

Nadat je je diagram van de huidige staat naar Lucidchart gekopieerd hebt, kun je klanten een bewerkbaar diagram bezorgen waarin je vormen kunt verplaatsen, overbodige items kunt verwijderen en kansen en hiaten kunt ontdekken. 

Je architectuurdiagram filteren: 

 1. Klik op het '+'-pictogram. 
 2. Filter op criteria, zoals subnetten of AWS-tags. Je kunt de gegevens kiezen waarop je wilt filteren (zoals vormgegevens of tags), het type bron selecteren om te filteren en vervolgens de specifieke gegevens invoeren waarop je wilt filteren. 
 3. Klik op 'Opslaan' om je filter op te slaan. 

Opslaan als nieuwe weergave: 

 1. Open het vervolgkeuzemenu en zoek 'Weergave'.
 2. Klik op 'Opslaan als nieuwe weergave'. Je diagram wordt opgeslagen voor toekomstig gebruik. 
 3. Selecteer het pictogram 'Gegevens beheren'.
 4. Klik op 'Omzetten naar normale vormen'. 

Nu heb je een bewerkbaar diagram dat je kunt gebruiken om toekomstige staten te plannen voor je klanten. Deel aangepaste weergaven met je klanten, zodat je ze samen kunt bewerken. Je kunt je klanten een live rondleiding geven en hun team laten zien wat de mogelijkheden zijn voor hun cloudinfrastructuur. 

Moeiteloos communiceren met klanten

Je kunt met je klanten communiceren en samen dezelfde visuele beelden bekijken. Zo kun je gemakkelijker ideeën demonstreren die waarde toevoegen en nuttig zijn. Lucidchart heeft ingebouwde samenwerkingstools en ondersteunt registratie- en overlegprocessen. 

 • Geef een rondleiding: in de presentatiemodus kun je je voorgestelde cloudoplossingen presenteren aan klanten via een diavoorstelling. 
 • Vraag om feedback: via opmerkingen, chatten en taggen kun je je klanten om feedback op je ideeën vragen. 
 • Houd documentatie bij: documenteer alles en help je klanten bij de institutionele registratie van gegevens. 

Optimalisatie stimuleren 

Gebruik Lucidscale om je klanten te laten zien waar ze hun eigen cloudomgeving kunnen optimaliseren. Geef hen duidelijke visuele beelden, controleer of bestaande plannen correct geïmplementeerd zijn en bekijk manieren waarop je klanten de prestaties kunnen verbeteren. 

Hier zijn enkele manieren: 

 • Gebruik de geïmporteerde metadata en pas regels voor voorwaardelijke opmaak toe om bijvoorbeeld schendingen van best practices of veiligheidsrisico's te identificeren.
 • Identificeer visueel verweesde bronnen die onnodig geld verspillen.

Bekijk hoe cloudconsultants van Observian Lucidscale gebruiken

Je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Bekijk deze casestudy van Observian voor een voorbeeld van de manier waarop cloudconsultants Lucidscale gebruiken. Observian gebruikt Lucidscale voor hun cloud consulting services, zoals bij beoordelingen van klanten om aanbevelingen te visualiseren en te bespreken. 

“Cloudarchitectuur is continu in ontwikkeling, het is een voortdurend veranderend landschap. Lucidscale helpt ons om alles bij te houden en in een heldere vorm aan de klant aan te bieden”, zegt Aravind Marthineni, Solutions Architect Associate bij Observian.

Lucidscale helpt cloudconsultants om hoogwaardige resultaten te leveren door klanten, cloudconsultants en technische teams op één lijn te brengen.

Concentreer je op belangrijke clouddetails met Lucidscale om kritieke delen van je architectuurdiagram te filteren en te bekijken.

Meer informatie

Lucidchart

Lucidchart, een slimme diagramapplicatie in de cloud, is een kernonderdeel van Lucid Software's pakket voor visuele samenwerking. Met deze intuïtieve cloudgebaseerde oplossing kunnen teams in realtime samenwerken om flowcharts, mockups, UML-diagrammen, kaarten van customer journeys en meer te maken. Lucidchart stuwt teams vooruit om sneller aan de toekomst te bouwen. Lucid is trots op zijn diensten aan belangrijke bedrijven over de hele wereld, waaronder klanten als Google, GE en NBC Universal, en 99% van de Fortune 500. Lucid werkt samen met brancheleiders, waaronder Google, Atlassian en Microsoft. Sinds de oprichting heeft Lucid talrijke onderscheidingen ontvangen voor zijn producten, bedrijfsvoering en werkcultuur. Ga voor meer informatie naar lucidchart.com.

Begin vandaag nog met diagrammen maken met Lucidchart - probeer het gratis!

Meld je gratis aan

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridisch

© 2024 Lucid Software Inc.