Een stroomdiagram maken in Google Docs

Stroomdiagram maken in Google Docs

Leestijd: ongeveer 5 min

Studenten en zakelijke professionals gebruiken overal Google Documenten om hun inhoud te delen en in real time samen te werken. Maar alleen tekst is niet altijd voldoende om ideeën of informatie over te brengen.

Stroomdiagrammen, symbolen en andere visuele elementen maken documenten met veel tekst interessanter en jouw boodschap gemakkelijker te begrijpen. Het is dus logisch dat jeu een stroomdiagram aan zulke documenten wilt toevoegen.

Leer hoe je een stroomdiagram maakt in Google Documenten met deze twee opties:

Voeg automatisch een stroomdiagram toe met Lucidchart
Maak handmatig een stroomdiagram met Google Tekeningen

Beide opties zijn gratis te gebruiken, maar als je ze vergelijkt, zul je zien dat onze schemabouwer het meest geschikt is om snel professionele diagrammen te maken die altijd toegankelijk zijn en gemakkelijk gedeeld kunnen worden. Bekijk een vergelijking van deze twee opties om stroomdiagrammen in Google Documenten te maken.

Optie 1: stroomdiagrammen in Google Documenten toevoegen met Lucidchart

Doordat Lucidchart volledig geïntegreerd is met Google Workspace, kun je diagrammen die je al in Lucidchart gemaakt hebt gemakkelijk in je document invoegen. Je kunt ook onze gratis uitbreiding voor Google Documenten gebruiken om een heel nieuw stroomdiagram te maken. Lucidchart heeft honderden sjablonen die je snel kunt aanpassen in onze intuïtieve gebruikersinterface.

In plaats van handmatig een stroomdiagram in Google Documenten te maken, kun je ook de Lucidchart uitbreiding gebruiken. Die bespaart je tijd en biedt je meer flexibiliteit.

Nog geen Lucidchart-gebruiker? Maak nu een gratis account.

De Lucidchart-uitbreiding voor Google Documenten installeren

Als je dat nog niet gedaan hebt, moet je eerst de Lucidchart-uitbreiding voor Google Documenten downloaden. Volg daarvoor deze stappen:

 1. Open een Google-document.
 2. Selecteer Uitbreidingen > Uitbreidingen downloaden.
 3. Zoek naar en selecteer Lucidchart.
 4. Geef Lucidchart toegang tot Google Documenten.
 5. Log in op Lucidchart en geef Google Documenten toegang tot jouw documenten.

Een bestaand stroomdiagram in Google Documenten invoegen met de uitbreiding

Met deze uitbreiding kun jij je stroomdiagram invoegen als een afbeelding met hoge resolutie zonder Google Documenten te verlaten.

 1. Selecteer vanuit Google Documenten Uitbreidingen > Lucidchart-diagrammen > Diagram invoegen. Er verschijnt een zijbalk.
 2. Kies je diagram uit de lijst.
 3. Druk op '+'. Er wordt een voorbeeld weergegeven. Klik op 'Invoegen' als je het juiste diagram gekozen hebt.
 4. Als jij je stroomdiagram bewerkt, kun je Uitbreidingen > Lucidchart-diagrammen > Ingevoegde diagrammen bijwerken selecteren om te zorgen dat je stroomdiagram actueel en accuraat is.

de Lucidchart-uitbreiding in Google Documenten gebruiken

Een nieuw stroomdiagram in Google Documenten maken met de uitbreiding

Heb je nog geen stroomdiagram gemaakt? Geen probleem. Onze uitbreiding voor Google Documenten bied je ook direct toegang tot de Lucidchart editor, waarin je diagrammen kunt maken en bewerken.

 1. Selecteer vanuit Google Documenten Uitbreidingen > Lucidchart-diagrammen > Diagram invoegen. Er verschijnt een zijbalk.
 2. Klik op de oranje '+'-knop onderaan het paneel. 
 3. Selecteer een leeg document of kies een sjabloon om aan te passen.
 4. Versleep vormen en bewerk tekst om je stroomdiagram te maken in de Lucidchart editor.
 5. Als je klaar bent, ga je terug naar je Google document, selecteer je in de zijbalk het stroomdiagram dat je zojuist gemaakt hebt en druk je op '+' om een voorbeeld te bekijken en je stroomdiagram in te voegen.

Meer hulp nodig bij het installeren of gebruiken van de Lucidchart-uitbreiding? Ga naar ons Hulpcentrum of bekijk hieronder een korte instructievideo.

Optie 2: stroomdiagrammen in Google Documenten maken met Google Tekeningen

Google Tekeningen is de eigen app van Google Documenten om stroomdiagrammen te maken. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden, maar het maken van grote, professionele diagrammen is lastig. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

 1. Open een Google-document.
 2. Selecteer Invoegen > Tekening > Nieuw.
 3. Gebruik het vormpictogram om vormen toe te voegen en het lijnenpictogram om ze te verbinden.
 4. Als je klaar bent, klik je op 'Opslaan en sluiten'. 

Op deze manier kan je handmatig een heel eenvoudig stroomdiagram maken dat in jouw Google-document verschijnt, maar Google Tekeningen is niet zo intuïtief of gebruiksvriendelijk als Lucidchart. Je kan jouw diagram niet vernieuwen om wijzigingen weer te geven, waardoor het meer tijd kost om vormen te tekenen, aan te passen en te verbinden.

een stroomdiagram maken in Google Tekeningen

Waarom kiezen voor Lucidchart om een stroomdiagram te maken in Google Documenten

Je kan een stroomdiagram in Google Documenten maken zonder een uitbreiding te installeren, maar Lucidchart biedt verschillende voordelen ten opzichte van Google Tekeningen.

Nu weet je hoe je met Lucidchart een stroomdiagram kunt maken in Google Documenten. Probeer het eens uit! De software is gratis, en het is de beste diagramsoftware op de markt.

biedt en innovatie stimuleert.

Meer informatie

Begin vandaag nog met diagrammen maken met Lucidchart - probeer het gratis!

Gratis registreren

Nu populair

The 4 Phases of the Project Management Life CycleDe 4 fasen van projectmanagement

Over Lucidchart

Lucidchart is de intelligente diagramtoepassing waarmee teams complexe dingen helder kunnen maken, hun inzichten kunnen afstemmen en sneller aan de toekomst kunnen bouwen. Met deze intuïtieve, cloudgebaseerde oplossing kan iedereen visueel werken en in realtime samenwerken bij het bouwen van stroomdiagrammen, mockups, UML-diagrammen en meer.

Lucidchart is het meest populaire online alternatief voor Visio en wordt in meer dan 180 landen gebruikt door miljoenen gebruikers, van verkoopmanagers die doelorganisaties in kaart brengen tot IT-managers die hun netwerkinfrastructuur visueel willen presenteren.

Gerelateerde berichten:

How to Make a Concept Map in Google Docs

how to make a concept map in Google Docs

How to Integrate Lucidchart with Google Drive

G Suite Integration

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Bedrijf
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies

© 2022 Lucid Software Inc.