ER-diagramtool

Met de gratis ER-diagramtool van Lucidchart kunt u snel en efficiënt samenwerken aan databasemodellen. Begin van nul af aan, of met een gemakkelijk te gebruiken online ER-sjabloon.

Vormbibliotheek ERD

We bieden u alle vormen die u nodig hebt om gestandariseerde entiteit-relatiediagrammen van professioneel niveau te creëren. Met de ER-diagramsoftware van Lucidchart ziet uw werk eruit zoals u het zich voorstelde.

Maak een ERD
Stroomdiagram

ER-diagrammen en meer

Lucidchart is perfect voor ERD's, maar met zo'n uitgebreide functionaliteit kunt u nog tientallen andere diagrammen creëren. Zo maakt u in een handomdraai ook netwerk- en UML-diagrammen, stroomschema's, mockups en nog veel meer.

Meer functies
Collaboration

Samenwerken in real-time

U kunt meteen beginnen samenwerken met Lucidchart. Elk lid van uw team is meteen up-to-date - iedereen kan binnen de editor opmerkingen posten en chatten. Bovendien worden uw documenten veilig opgeslagen in de cloud, waar u ze overal en altijd kunt terugvinden.

Meer functies
Drag and Drop

Gemakkelijk in gebruik

Sommige ER-diagrambouwers zijn onhandig en moeilijk te gebruiken. Met Lucidchart opent u gewoon de vormbibliotheek voor ER-diagrammen en sleept u de vormen naar het doek om aan het diagram te beginnen. Met Lucidchart krijgt u eenvoud, zonder daarbij aan kracht in te boeten.

Meer functies

De hoogtepunten

U kunt meteen ER-diagrammen beginnen bouwen met Lucidchart. Diagrammen maken wordt intuïtief en zelfs leuk!

 • Drag and drop

  Intuïtief

  Wanneer u een nieuw document opent in Lucidchart, hebt u meteen toegang tot een dynamische toolbox. Onze strakke en uitnodigende interface maakt diagrammen maken veel minder complex. In slechts enkele minuten produceert u een professioneel ERD dat u meteen kunt delen.
 • Visio Import and Export

  Visio import / export

  Het is geen enkel probleem als u oude bestanden wilt importeren of wilt samenwerken met een collega die Microsoft Visio gebruikt - Lucidchart kan deze bestanden importeren en ook exporteren. Laat het aan ons over!
 • Google Drive

  Volledig geïntegreerd

  Lucidchart is volledig geïntegreerd met G Suite, zodat u de toepassing snel kunt openen vanuit uw Google-omgeving. Bovendien helpt de integratie met Jira Software en Confluence om uw werk te stroomlijnen.
 • Share via print or digital

  Publiceren en delen

  Onze gebruikers zijn het erover eens: het is gemakkelijk om een aantrekkelijk diagram te maken met Lucidchart. We maken het ook eenvoudig om uw werk aan de wereld te tonen. Download documenten in standaard bestandsformaten of sluit uw ERD's in op elke HMTL-pagina.
Maak een ERD