Verktyg för ER-diagram

Lucidchart är en intelligent diagramlösning med verktyg som hjälper dig att skapa ett ER-diagram online på några minuter. Importera dina egna data eller börja från början. Se och bygg framtiden var som helst med Lucidchart.

Skapa ett gratis ER-diagram

Se varför miljontals användare över hela världen väljer Lucidchart.

 • Astrazeneca logo
 • Husqvarna logo
 • Amazon logo
 • Adidas logo
 • Hewlett Packard logo
 • Google logo

Börja skapa ER-diagram online

Använd standardformer, bygg från mallar och importera databastabeller och -scheman för att anpassa ditt ER-diagram efter dina behov.

bild på enhetsrelationsdiagram

Skapa ER-diagram på några minuter

Skapa ER-diagram enklare genom att använda mallar och dedikerade formbibliotek för att dra och släppa standardiserade ERD-symboler. Det gör att du kan bygga fysiska och konceptuella enhetsrelationsdiagram på några minuter. Inkludera tabeller, fält och primära eller främmande nycklar, anslut sedan varje entitet med specifika kråkfotsnotationer för att indikera kardinalitet eller ordinalitet för varje enhet.

skapa ett er-diagram automatiskt

Importera din databasstruktur för att effektivisera skapandet av ERD

Vårt verktyg för att skapa ER-diagram genererar automatiskt dina modeller och kopplingar med hjälp av vår dataimportfunktion, så att du kan strukturera dina databastabeller och scheman direkt på arbetsytan.

Visualisering av ER-diagram

Visualisera relationer med vårt verktyg för ER-diagram

Vårt verktyg för enhetsrelationsdiagram hjälper dig att konceptualisera din databasdesign innan du bygger den, däribland den övergripande strukturen och den eventuella interaktionen mellan olika typer av data.

Exempel på ER-diagram för Salesforce

Importera ditt Salesforce-diagram

Till skillnad från andra ER-diagramverktyg eliminerar vi besväret med att hantera din Salesforce-objektinfrastruktur och låter dig visualisera hypotetiska förändringar innan du tillämpar dem i Salesforce.

Molnbaserat diagramverktyg

Arbeta var som helst

Med ett molnbaserat, intelligent diagramverktyg blir det enkelt att börja skapa diagram var som helst – oavsett enhet, webbläsare eller operativsystem.

Mall för ER-diagram

Anpassningsbara mallar för ER-diagram

Vårt mallgalleri innehåller fler än 1 000 skräddarsydda diagrammallar! Bli inspirerad av det som andra har skapat med Lucidchart för att lösa problem, fatta beslut och hantera projekt.

Bild på 5-stjärniga betyg

Recensioner från tredje part

Lucidchart har tusentals femstjärniga betyg på ledande tredjepartstjänster som Capterra, G2 och TrustRadius.

Behärska grunderna i Lucidchart på tre minuter

 • Skapa ditt första ER-diagram från en mall, en tom arbetsyta eller ett importerat dokument.

 • Lägg till former, symboler, notation, anslut linjer och skriv text för att anpassa ditt ERD

 • Lär dig justera stil och formatering i ditt ER-diagram

 • Använd funktionssökningen för att hitta allt som behövs för att skapa ett ER-diagram

 • Dela ER-diagrammet med teamet och börja samarbeta

Skapa ett enhetsrelationsdiagram
Lär dig använda Lucidchart

Mall för ER-diagram

Börja skapa ER-diagram med hjälp av färdiga mallar.

mall för enhetsrelationsdiagram

Exempel på ER-diagram

Lucidchart-integrationer

Koppla Lucidchart till de branschledande apparna du tycker om.

Lucidchart-integrationer

Se varför team använder Lucidchart för att skapa ER-diagram

Skapa diagram, visualisera data och samarbeta på en och samma plattform.

Samarbete i Lucidchart

Samarbete

Använd Lucidchart enkelt på valfri enhet. Lucidchart hjälper team att samarbeta i realtid överallt i världen. Höj produktiviteten och samarbeta med teamet för att uppnå målen.

Tydlighet i Lucidchart-diagram

Tydlighet

Lucidchart gör det komplexa tydligt. Intelligenta diagram gör att du snabbt kan visualisera projekt och processer, från början till slut.

Justera former i ett diagram

Samordning

Skapa samordning inom teamet genom att samarbeta på samma ställe. Håll energin uppe genom att snabbt skissa upp processer och idéer tillsammans i realtid.

Team som skapar diagram tillsammans

Bättre tillsammans

Lucids visuella samarbetssvit förändrar sättet att arbeta, från idé till färdigt projekt. Brainstorma och planera i Lucidspark och kartlägg i Lucidchart. Skapa en levande ritning av din organisation.

Vad är ett ER-diagram?

Ett enhetsrelationsdiagram (ER-diagram) är ett slags flödesschema som visar hur ”enheter” – som människor, objekt eller koncept – relaterar till varandra inom ett system. De används oftast för att designa eller felsöka relationsdatabaser som används för programvaruteknik, affärsinformationssystem, utbildning och forskning. De kallas även ERD eller ER-modeller och skapas med hjälp av en definierad uppsättning symboler som rektanglar, diamanter, ovaler och anslutningslinjer för att visa hur enheter, relationer och deras attribut är sammankopplade. De speglar grammatisk struktur med enheter som substantiv och relationer som verb.

Hur man gör ett ER-diagram online i Lucidchart

 1. Aktivera formbiblioteket för enhetsrelationer

  Välj biblioteket Entity Relationships (Enhetsrelationer) i formhanteraren. Där kommer du enkelt åt vanliga ERD-symboler, kan importera och exportera ditt arbete och ansluta till ditt DBMS- eller Salesforce-konto.

 2. Bestäm vilka enheter som finns i din databas

  Enheter representerar en tabell i din databas. Beroende på vad ditt diagram beskriver kan en enhet vara en kund, en produkt eller till och med en fysisk plats, som en bank.

 3. Identifiera relationerna mellan enheter

  Ange i diagrammet hur enheterna interagerar med varandra genom att rita linjer mellan dem och lägga till lämplig kardinalitet i varje ände.

 4. Lägg till alla nödvändiga enhetsattribut

  Attribut är de specifika egenskaper hos en enhet som är viktiga i din modell, till exempel för- och efternamn på en kundenhet. Lägg till dina attribut och tillhörande primära och främmande nycklar.

 5. Exportera ditt ERD till det DBMS du väljer

  Lucidchart genererar automatiskt de SQL-kommandon du behöver för att matcha ditt ERD med ditt DBMS. Klicka bara på exportlänken från dina former för enhetsrelationer, välj ditt DBMS och följ instruktionerna för att kopiera de genererade kommandona och tillämpa dem på din databas.

Vanliga frågor om vårt verktyg för ER-diagram

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligKakor
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.