Verktyg för ER-diagram

Lucidchart är en visuell arbetsyta som kombinerar diagram, datavisualisering och samarbete för bättre förståelse och större innovation.

Gör ett diagram
Se videon
Verktyg för ER-diagram

Ditt verktyg för enhetsrelationsdiagram som gör databasmodelleringen enklare

 • verktyg för er-diagram

  Visualisera relationer med vårt verktyg för ER-diagram

  Enhetsrelationsdiagram (ERD) hjälper dig att förstå relationer mellan enheter inom ett system, till exempel kunder, produkter eller order-ID:n. Ett verktyg för enhetsrelationsdiagram som Lucidchart hjälper dig att konceptualisera din databasdesign innan du bygger den, däribland den övergripande strukturen och den eventuella interaktionen mellan olika typer av data. Så om du designar, uppdaterar eller felsöker relationsdatabaser kan du använda Lucidchart för att skapa ER-diagram online, vilket gör det enkelt att visualisera dina scheman samtidigt som du tidigt upptäcker och kan korrigera brister.

 • verktyg för att skapa er-diagram

  Rita ER-diagram med mallar, symboler och texter

  Vårt ER-diagramverktyg gör databasmodelleringen enklare, oavsett om dina ERD är konceptuella eller fysiska. Med särskilda formbibliotek kan du dra och släppa standardiserade ERD-symboler på arbetsytan på bara några sekunder. Lucidchart är ett effektivt ERD-verktyg för att snabbt skilja på relationer, enheter och deras attribut. Inkludera tabeller, fält och primära eller främmande nycklar, anslut sedan varje entitet med specifika kråkfotsnotationer för att indikera kardinalitet och ordinalitet för varje enhet. Generera ER-diagram automatiskt, rita ett från grunden eller anpassa en mall med rätt symboler och notationer så att det matchar din databasstruktur.

 • erd-verktyg

  Importera din databasstruktur för att effektivisera skapandet av ERD

  Lucidchart gör det enkelt att visualisera din databasstruktur och snabbt och effektivt bygga ER-diagram online för att spara tid. Vårt verktyg för att skapa ER-diagram genererar automatiskt dina modeller och kopplingar med hjälp av vår dataimportfunktion, så att du kan strukturera dina databastabeller och scheman direkt på arbetsytan. Lägg mindre tid på att uppdatera dina modeller varje gång du gör en ändring – Lucidchart uppdaterar fält i ditt ERD när du importerar nya eller reviderade databasfiler. Du kan till och med exportera ditt ER-diagram från Lucidchart tillbaka till det DBMS du önskar, som MySQL, PostgreSQL, SQL Server eller Oracle.

 • verktyg för er-diagram

  Importera ditt Salesforce-diagram

  Till skillnad från andra ER-diagramverktyg eliminerar Lucidchart besväret med att hantera din Salesforce-objektinfrastruktur och låter dig visualisera hypotetiska förändringar innan du tillämpar dem i Salesforce. Med vår Salesforce-schemabyggare kan Salesforce-administratörer och -konsulter omedelbart förvandla objekt, relationer och relevanta Salesforce-fält till ett ERD för att på så sätt upptäcka optimala lösningar och förbättringar anpassade till deras teams Salesforce-behov. Vårt program för ER-diagram genererar automatiskt ett ERD för din instans – allt du behöver göra är att importera ditt Salesforce-schema till Lucidchart.

 • er-diagram online

  Samarbeta och dela med vem som helst, var som helst, när som helst

  Med Lucidchart kan du bjuda in medarbetare att hjälpa till att rita upp dina ER-diagram, kommunicera planer och idéer och snabbt bedöma riktigheten i dina modeller. Vårt verktyg för att skapa ER-diagram gör det möjligt för team och intressenter att samarbeta om ett diagram och i realtid se alla ändringar och uppdateringar – oavsett vad de använder för enheter och operativsystem eller i vilken tidszon de finns. Våra olika delningsalternativ hjälper dig att styra vem som kan komma åt och redigera dina diagram, medan funktioner som klisterlappar, kommentarer och @omnämnanden gör att du kan visa individer specifika områden eller former i ditt diagram. Det finns också flera sätt att dela ER-diagram utanför Lucidchart. Infoga dina modeller i ett Jira-ärende, en Confluence-wikisida eller i någon av de andra populära apparna som är integrerade med Lucidchart. Använd ett ERD-verktyg för att skapa bilder i dina dokument, kalkylblad och bildspel och underlätta förståelsen bland alla mottagare, oavsett vilken teknisk kunskapsnivå de har.

Hur du enkelt skapar ER-diagram online med Lucidchart

 1. Aktivera formbiblioteket för enhetsrelationer

  Öppna formhanteraren i Lucidchart och välj biblioteket för enhetsrelationer (Entity Relationship) som innehåller de vanligaste ERD-symbolerna och vår import-/exportfunktion för att ansluta till ditt DBMS eller Salesforce-konto.

 2. Bestäm vilka enheter som finns i din databas

  Enheter representerar en tabell i din databas. Beroende på vad ditt diagram beskriver kan en enhet vara en kund, en produkt eller till och med en fysisk plats, som en bank.

 3. Identifiera relationerna mellan enheter

  Relationer anger om och hur enheter interagerar med varandra. I ditt ER-digram skapas enhetsrelationer genom att rita linjer mellan dem och sedan lägga till lämplig kardinalitet i varje ände.

 4. Lägg till alla nödvändiga enhetsattribut

  Attribut är de specifika egenskaper hos en enhet som är viktiga i din modell, till exempel för- och efternamn på en kundenhet. Lägg till dina attribut och tillhörande primära och främmande nycklar.

 5. Exportera ditt ERD till det DBMS du väljer

  Lucidchart genererar automatiskt de SQL-kommandon du behöver för att matcha ditt ERD med ditt DBMS. Klicka bara på exportlänken från dina former för enhetsrelationer, välj ditt DBMS och följ instruktionerna för att kopiera de genererade kommandona och tillämpa dem på din databas.

Gör ett ERD

Vanliga frågor om enhetsrelationsdiagram (ERD)

Skapa enkelt ER-diagram med Lucidchart

verktyg för enhetsrelationsdiagram

Med miljoner användare över hela världen

”Att mappa en framtida databasstruktur eller skapa ett diagram över programvaruarkitektur går snabbt och är enkelt. Vi har ofta använt presentationsläget på möten. Det är verkligen ett nöje att använda Lucidchart.”

Capterra rating

4,5 av 5 stjärnor i över 650 recensioner

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo

Bläddra bland mallar för ER-diagram

exempel på enhetsrelationsdiagram

Exempel på ER-diagram med order- och leveransdata

Se varför 99% av Fortune 500-företag säkert skalar sina företag med Lucidchart

Läs mer

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligKakor
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.