De stamboombouwer voor de volgende generatie

of
Google Markof meld je aan met Google

Door me te registreren, ga ik akkoord met de dienstvoorwaarden en het privacybeleid van Lucid Software.

Stamboombouwer

Leg uw afstamming vast met onze stamboombouwer

 • gemakkelijk stambomen bouwen

  Het verleden traceren of gebruiken voor educatieve projecten

  Stambomen vormen een belangrijke schakel met het verleden, die op een zinvolle, visueel geordende manier banden aangeeft tussen huidige en vorige generaties. Met onze intuïtieve stamboombouwer kunt u gemakkelijk uitvoerige, geordende stambomen maken die inzicht bieden in de mensen, plaatsen en gebeurtenissen die tezamen uw familiegeschiedenis vormen. Gebruik uw aangepaste stamboom van Lucidchart als een historische referentie, educatief project of aandenken voor uw persoonlijke archief.

 • stamboomsjablonen aanpassen

  Sjablonen aanpassen aan uw familie

  Maak stamboomdiagrammen die even uniek en complex zijn als uw eigen afstamming met behulp van onze stamboombouwer, aanpasbare sjablonen en een verscheidenheid aan versleepbare vormen. Teken een lijn vanaf elke vorm om snel banden aan te geven tussen individuele familieleden en generaties. Met Lucidchart kunt u voor elk familielid gemakkelijk specifieke informatie toevoegen, zoals datums, plaatsen en beroepen. Verder kunt u uw stamboom illustreren door familiefoto's, een familiewapen of andere relevante afbeeldingen te uploaden en toe te voegen.

 • samenwerken aan uw stamboom

  Samenwerken met familieleden

  Plaats uw familiegeschiedenis in een centraal stamboomdiamgram in Lucidchart, zodat anderen de resultaten van hun eigen onderzoek kunnen toevoegen, waar en vanaf welk apparaat ze maar willen. Werk tegelijkertijd samen aan hetzelfde document met realtime updates of plaats opmerkingen op individuele onderdelen van de stamboom. Dankzij dynamische deelopties en de integraties van Lucidchart met toonaangevende applicaties zoals G Suite kunt u uw stamboom e-mailen, insluiten of exporteren. Maak aangepaste machtigingen om te bepalen wie de stamboom kan bekijken of bewerken.

 • presentatiemodus in onze stamboombouwer

  Direct weergeven in presentatiemodus

  Presenteer uw stamboomdiagram in de klas of tijdens een familiebijeenkomst met behulp van de handige presentatiemodus in Lucidchart. Met de gebruiksvriendelijke presentatiemodus van onze stamboombouwer kunt u gemakkelijk uw stamboom laten zien op uw computer, laptop, tablet of telefoon. In Lucidchart kunt u dia's over bepaalde familieleden of tijdvakken maken om verschillende delen van uw familiegeschiedenis uit te lichten. 

Online een stamboom maken met Lucidchart

1

Informatie verzamelen

Verzamel en orden de resultaten van uw onderzoek naar uw familiegeschiedenis die u wilt opnemen in uw stamboom. Neem voor elke persoon specifieke informatie op, zoals datums, namen, afbeeldingen en geografische locaties.

2

Vanaf nul beginnen of een sjabloon kiezen

Pas een sjabloon aan of maak uw eigen stamboom door vormen naar het tekenvel te slepen. Begin met de jongste generatie en voeg lijnen en tekst toe om relaties weer te geven met oudere generaties.

3

Details over uw familieleden toevoegen

Plaats tekstvakken in uw stamboom met informatie die u in een eerder stadium hebt verzameld om uw stamboom zo uitvoerig en gedetailleerd mogelijk te maken.

4

Samenwerken met familieleden

Vul historische lacunes op en controleer samen met andere familieleden of uw stamboom klopt. Zij kunnen feedback geven door opmerkingen te plaatsen of het diagram in real time te bewerken.

5

Uw werk distribueren

Laat uw familieleden kennismaken met hun afstamming door uw werk te delen via e-mail of een gepubliceerde link. U kunt ook een link insluiten op de familiewebsite, zodat veel meer mensen er toegang toe krijgen.

Veelgestelde vragen over het online creëren van een stamboom

Hoe kan ik een stamboom maken in Lucidchart?

Maak helemaal zelf een stamboom door vormen vanuit uw toolbox te slepen, ze onderling te verbinden met lijnen en er tekst aan toe te voegen. Of pas een van onze sjablonen voor stamboomdiagrammen aan.

Meer informatie
Hebben jullie sjablonen voor stamboomdiagrammen in Lucidchart?

De sjablonengalerij in onze editor bevat verschillende voorbeelden van stamboomdiagrammen, elk met andere kenmerken. Bekijk de sjablonen voordat u uw diagram gaat maken om te zien welke het meest geschikt is voor u.

Meer informatie
Kan ik gegevens importeren om een stamboom te maken in Lucidchart?

Jazeker! Vergelijkbaar met de manier waarop u een organigram kunt importeren, kunt u een stamboom creëren door CSV-gegevens over uw afstamming rechtstreeks in de Lucidchart-editor te importeren.

Meer informatie

Uw familiegeschiedenis vastleggen met onze stamboombouwer

onze stamboombouwer gebruiken