Verktyg för att skapa släktträd

Lucidchart är ett intelligent diagramprogram som gör det enkelt att skapa ett släktträd med dra-och-släpp-former, färdiga mallar med mera.

Gör ett gratis släktträd

eller fortsätt med

Registrera dig med GoogleLogga inRegistrera dig med MicrosoftLogga inRegistrera dig med SlackLogga in

Se varför miljontals användare över hela världen väljer Lucidchart.

 • Amazon logo
 • BAWAG PSK logo
 • Volkswagen logo
 • NBC logo
 • Venmo logo
 • Google logo

Importera enkelt data och samarbeta i ditt släktträd

Använd vårt verktyg för att skapa släktträd för att importera din egen information, samarbeta med andra och dela dina resultat med hela familjen.

Börja med en mall och importera dina data

Dra och släpp former på arbetsytan eller utgå från en mall för att göra släktträd som är lika unika och komplexa som dina egna anor. Länka ett kalkylblad med dina familjedata för att automatiskt skapa ett diagram som kopplar samman alla dina angivna släktrelationer över generationer. Med hjälp av datalänkning kan du använda vårt släktträdsverktyg för att uppdatera information som datum, platser och bilder direkt i Lucidchart och automatiskt uppdatera ditt släktträd.

Samarbeta med familjemedlemmar

Samla din familjehistorik och arbeta med samma familjeträd samtidigt som andra i Lucidchart. Oavsett enhet eller tidszon kan ni jobba i samma dokument och samtidigt se alla ändringar som görs i ditt släktträd online i realtid.

Lättanvänt presentationsläge

Presentera ditt släktträd på ett bekvämt sätt med hjälp av presentationsläget. Skapa enkelt bilder för att visa relationerna och kopplingarna i din familjehistoria utan att någonsin lämna Lucidchart. Med ett klick på en knapp kan du på ett visuellt tilltalande sätt presentera hela ditt släktträd, för att sedan djupdyka in i specifika familjemedlemmar och grenar som illustrerar den resa som dina förfäder har gjort genom historien fram till idag.

Arbeta var som helst

Med ett molnbaserat verktyg är det enkelt att börja skapa diagram varsomhelst – oavsett enhet, webbläsare eller operativsystem. Eftersom ditt arbete lagras i molnet kommer du och dina medarbetare alltid att ha tillgång till den senaste versionen av dina bilder.

Dela anteckningar och idéer

Använd vår kommentarsfunktion för att skicka meddelanden till alla eller bara till vissa individer i ett specifikt område av det delade släktträdet för att få deras input. Alla våra dynamiska delningsalternativ och inbyggda integrationer med ledande applikationer gör att du kan dela och samarbeta om dina diagram med de som du vill ska kunna visa, föreslå eller redigera.

Recensioner från tredje part

Lucidchart har hundratals femstjärniga recensioner från nöjda kunder över hela världen på betrodda tredjepartstjänster som Capterra, G2 och TrustRadius.

Behärska grunderna på tre minuter

 • Skapa ett släktträd utifrån en mall, en tom arbetsyta eller genom att importera data.
 • Anpassa ditt släktträd genom att lägga till former, linjer och text.
 • Justera stil och formatering i ditt diagram.
 • Använd funktionssökningen för att hitta allt du behöver.
 • Dela med din familj och börja samarbeta.
Skapa ett släktträd

Mallar för verktyg för att skapa släktträd

Kom igång med vårt verktyg för att skapa släktträd med dessa mallar från vårt galleri.

Horisontellt släktträd

Horisontellt släktträd

Lucidchart-integrationer

Koppla Lucidchart till de branschledande apparna du tycker om.

Lucidchart Integrations

Se varför team använder Lucidchart för att skapa släktträd

Skapa diagram, visualisera data och samarbeta på en och samma plattform.

Samarbete

Använd enkelt vår programvara för att skapa släktträd på valfri enhet. Lucidchart hjälper team att samarbeta i realtid överallt i världen. Höj produktiviteten och samarbeta med teamet för att uppnå målen.

Tydlighet

Lucidchart gör det komplexa tydligt. Intelligenta diagram gör att du snabbt kan visualisera projekt och processer, från början till slut.

Samordning

Skapa samordning inom teamet genom att samarbeta på samma ställe. Håll energin uppe genom att snabbt skissa upp processer och idéer tillsammans i realtid.

Bättre tillsammans

Lucids visuella samarbetssvit förändrar sättet att arbeta, från idé till färdigt projekt. Brainstorma och planera i Lucidspark och kartlägg i Lucidchart. Skapa en levande ritning av din organisation.

Vad är ett släktträd?

Ett släktträd är en visuell representation av en persons härkomst och spårar släktskap till gemensamma förfäder. Detta diagram liknar visuellt ett organisationsschema och presenteras vanligtvis i en trädstruktur som börjar med en individ som rot. Från roten slutar linjer som motsvarar grenar i rutor som motsvarar löv. Varje löv motsvarar en enskild familjemedlem och innehåller information som födelse-, vigsel- och dödsdag. Ett släktträd eller släktforskningsdiagram gör det enkelt att registrera de personer, platser och händelser som utgör din släkts historia och dela den med andra.

Hur du skapar ett släktträd i Lucidchart

 1. Samla in information

  Gör efterforskningar kring dina anor och organisera resultatet av släktforskningen i ditt släktträd. Inkludera information som namn, datum, geografiska platser och bilder.

 2. Börja från början eller välj en släktträdsmall att utgå från

  Anpassa en släktträdsmall eller skapa ditt eget släktträd genom att dra in en form till arbetsytan för varje familjemedlem. Klicka på formerna för att lägga till eller ändra texten och informationen som visas.

 3. Använd linjer för att visa kopplingar mellan familjemedlemmar

  Använd linjer och text för att visa kopplingar mellan familjemedlemmar efter hand som du fyller på generationerna. Du kan ändra övergripande stil, färg, tjocklek och avslutningspunkter på dina linjer för att representera olika typer av relationer.

 4. Samarbeta med familjemedlemmar

  Fyll i historiska luckor och se till att ditt släktträd stämmer genom att samarbeta med andra familjemedlemmar. De kan lämna kommentarer eller redigera diagrammet i realtid för omedelbar feedback.

 5. Dela och presentera ditt släktträd

  Ge dina familjemedlemmar möjlighet att reflektera över sin släkthistoria genom att dela släktträdet via e-post eller som en publicerad länk – eller bädda in det på familjens webbplats för att visa upp det för hela världen.

Vanliga frågor om släktträd

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligCookieinställningarCookiepolicy
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.