Stroomdiagram Maken Online

of
Google Markof meld je aan met Google

Door me te registreren, ga ik akkoord met de dienstvoorwaarden en het privacybeleid van Lucid Software.

stroomdiagram

Maak uw stroomschema online met Lucidchart

 • symbolen en notatie voor stroomdiagrammen

  Alle vormen die u nodig hebt voor het ontwerpen van professionele stroomdiagrammen

  Een stroomdiagram is een visuele weergave van de stappen en besluiten die nodig zijn om een proces te voltooien. Of u nu een beginnende of doorgewinterde stroomdiagrammaker bent, onze gratis stroomdiagram biedt alles wat u nodig hebt om alle soorten processen te tekenen. Met de uitgebreide sjabloonbibliotheek van Lucidchart ontwerpt u in enkele minuten indrukwekkende, inzichtelijke stroomdiagrammen. Dankzij de functionaliteit voor slepen en neerzetten kunt u gemakkelijk vormen in een logische stroom plaatsen en rangschikken.

 • samenwerken met anderen

  Altijd en overal samenwerken

  Maak stroomdiagrammen op een Mac of een pc, want onze schemabouwer is een webapplicatie. U hoeft dus niets te installeren en het werkt met alle apparaten, browsers en besturingssystemen. Met Lucidchart kunnen teamleden overal ter wereld in real time samenwerken, ook als ze onderweg zijn. Dat maakt het virtuele kantoor veel productiever. In plaats van uw diagram heen en weer te sturen en te moeten bijhouden wie welke versie heeft, werkt u gewoon als team samen aan het eindproduct.

 • presenteren en delen

  Gemakkelijk uw diagrammen delen en presenteren

  Als u feedback van andere teamleden wilt, kunt u met Lucidchart uw online stroomdiagrammen gemakkelijk delen. Bijdragers kunnen opmerkingen toevoegen, in real time chatten, bewerkingen uitvoeren en samenwerken om het diagram te voltooien. Als het stroomdiagram klaar is, kunt u een gedeelde URL genereren, het diagram aan een wiki of andere populaire apps toevoegen of het diagram exporteren naar een PDF-, JPEG- of PNG-bestand. Doordat wijzigingen automatisch gesynchroniseerd worden, hebben u en uw team altijd toegang tot de nieuwste versie van het document, waar het ook gepubliceerd is.

 • Integraties Google

  Naadloze integratie met G Suite

  Onze stroomdiagram integreert met Google-applicaties. Dat maakt samenwerken gemakkelijker en verhoogt de productiviteit in uw hele onderneming. Met onze gratis uitbreidingen voor Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kunt u snel en probleemloos stroomdiagrammen in uw documenten, spreadsheets en presentaties invoegen om uw ideeën van context te voorzien. De Lucidchart-editor is direct vanuit deze apps toegankelijk. Daardoor kunt u uw ingevoegde diagrammen wijzigen en met een enkele muisklik bijwerken.

 • Integraties met Microsoft Office

  Integratie met Microsoft Office-apps

  Door uw lezers een visuele voorstelling van uw ideeën te geven, kunt u ze inzichtelijker maken. Met onze invoegtoepassingen voor Microsoft kunt u uw visuele beelden gemakkelijk opnemen in Word, Excel, PowerPoint en Teams. Sleep uw voltooide online diagrammen naar Word-documenten om uw tekstdocumentatie te illustreren. Maak PowerPoint-presentaties aantrekkelijker voor uw publiek door er interactieve diagrammen aan toe te voegen. Gebruik stroom- en andere diagrammen om gegevens in uw Excel-spreadsheets in context te plaatsen.

Online een stroomdiagram maken

1

Verzamel informatie en overleg met belanghebbenden

Bepaal welk proces u in een stroomdiagram wilt definiëren en stel de begin- en eindpunten vast. Breng alle betrokkenen samen om te brainstormen en de noodzakelijke stappen te beschrijven.

2

Selecteer een sjabloon of open een leeg document

Kies een van de vele sjablonen van Lucidchart en voer in de betreffende vormen de juiste gegevens in. Of begin met een leeg tekenvel en maak helemaal zelf uw eigen online stroomdiagram.

3

Stroomdiagramvormen verslepen

Klik en sleep de gewenste vormen vanuit de vormbibliotheek en plaats ze ergens op het tekenvel. Klik op een vorm om er tekst aan toe te voegen en gebruik de beschikbare opmaakopties om vormen, kleuren en tekst aan te passen.

4

Verbind de vormen in de juiste volgorde

Als u uw cursor over een vorm beweegt, ziet u vier witte stippen met rode buitenrand verschijnen. Klik op een van deze stippen om een verbindingslijn of -pijl te trekken naar de volgende vorm. Klik om tekst aan de lijn zelf toe te voegen en gebruik de eigenschappenbalk om de lijn op te maken.

5

Deel en analyseer het stroomdiagram en werk samen aan verbeteringen

Rangschik taken en besluitpunten in de juiste volgorde en deel het stroomdiagram met belanghebbenden. Zij kunnen het vervolgens analyseren, becommentariëren, bewerken en verbeteren voordat het gepresenteerd of gepubliceerd wordt.

Veelgestelde vragen over onze stroomdiagram

Hoe maak ik een stroomdiagram in Lucidchart?

Sleep vormen uit de vormbibliotheek en zet ze neer op het tekenvel in de Lucidchart-editor. Klik op de witte stippen met rode buitenrand en sleep verbindingslijnen van vorm tot vorm. U kunt ook zwembanen toevoegen om uw stroomdiagram in secties in te delen.

Meer informatie
Hebben jullie ook sjablonen voor stroomdiagrammen?

Ja, er zijn veel sjablonen om uit te kiezen! Kijk in onze sjabloongalerij en kies een geschikte sjabloon uit.

Meer informatie
Hebben jullie tips en trucs voor het opmaken van mijn stroomdiagram?

Ja, Lucidchart heeft allerlei hulpmiddelen waarmee u het formaat en de indeling van uw stroomdiagram aan uw wensen kunt aanpassen. Binnen onze stroomdiagramgenerator kunt u objectindelingen beheren om verzorgd uitziende stroomdiagrammen te maken.

Meer informatie
Hoe gebruik ik zwembanen in mijn stroomdiagrammen?

Zwembanen staan voor taken die zijn toegewezen aan verschillende personen, subprocessen of afzonderlijke fasen binnen een proces. U kunt zwembanen aan uw stroomdiagram toevoegen door Vormbeheer in onze stroomdiagram te openen en de vormbibliotheek 'Containers' (te vinden onder 'Stroomdiagramvormen') toe te voegen. Vervolgens kunt u containervormen naar het tekenvel slepen en neerzetten.

Meer informatie
Wat zijn gangbare symbolen en notaties voor stroomdiagrammen?

Onze stroomdiagram bevat veel verschillende standaardvormen en -symbolen voor stroomdiagrammen. Op de pagina 'Symbolen en notatie voor stroomdiagrammen' kunt u lezen wat ze betekenen.

Meer informatie

Ontdek waarom Lucidchart de beste gratis stroomdiagram is

gratis stroomdiagram