Tijdlijn Maken Online

of
Google Markof meld je aan met Google

Door me te registreren, ga ik akkoord met de dienstvoorwaarden en het privacybeleid van Lucid Software.

Tijdlijn Maken Online

Lucidchart kan meer dan een doorsnee tijdlijngenerator

 • Visualiseer projectbeheerprocessen

  Visualiseer projectbeheerprocessen

  Een tijdlijn is een simpel maar krachtig diagram, of u nu nieuws over uw bedrijf presenteert of een bijeenkomst houdt voor de start van een project. Met de tijdlijngenerator van Lucidchart maakt u simpele, aantrekkelijke visuals die context geven aan oude en toekomstige projecten en gebeurtenissen. Projectmanagers die tijdlijnmakers worden, kunnen gemakkelijk het tempo en de mijlpalen van hun volledige project beheren en zowel teams als belanghebbenden op de hoogte houden.
 • Tijdlijnen stapelen en wijzigen

  Tijdlijnen stapelen en wijzigen

  Stapel uw tijdlijnen met de gratis tijdlijnfunctie van Lucidchart om in real time samen te werken en te communiceren tijdens crossfunctionele projecten. U kunt tijdlijnen dupliceren met kopiëren en plakken om de begin- en einddatum voor elk project of team op elkaar af te stemmen, zodat u afhankelijkheden en voortgang gemakkelijker kunt beheren op een enkele locatie. Daarna kunt u de tijdlijnelementen van elke tijdlijn onderscheiden door verschillende kleuren toe te passen en teksten te wijzigen.
 • De tijdlijnelementen en vormbibliotheek toepassen

  De tijdlijnelementen en vormbibliotheek toepassen

  De online tijdlijnmaker van Lucidchart bevat drie elementen: mijlpaalmarkeerders, intervallen en de lijn of het blok. Voeg ze toe aan uw vormbibliotheek en sleep ze naar uw tekenvel of kies een tijdlijn uit de sjablonenbibliotheek. Gebruik de editor om de begin- en einddatums en hun opmaak te selecteren terwijl Lucidchart automatisch de tussenliggende datums invult. Uw intervallen en mijlpalen worden op hun plaats uitgelijnd en de tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt wanneer u elementen verplaatst of uw tijdmetingen of datums aanpast.
 • Gebruik het in het onderwijs

  Gebruik het in het onderwijs

  Grafische voorstellingen ondersteunen leerstrategieën en leiden tot een beter begrip. Met behulp van een tijdlijngenerator kunnen studenten en docenten complexe informatie en hoofdstukken vol tekst organiseren in een concept of gebeurtenissenreeks die ze kunnen zien en begrijpen. Of lineaire tijdlijnen nu als lesmateriaal worden gebruikt of door de studenten zelf worden gemaakt, ze helpen de chronologische volgorde van gebeurtenissen te onthouden. Bovendien helpen ze om veranderingen op lange termijn en oorzaak en gevolg te begrijpen.

Aan de slag met de tijdlijnmaker in Lucidchart

1

Verzamel en sorteer historische gegevens op datum

Begin met de vroegste datum in uw tijdlijn en eindig met de laatste datum, die voor een projectdeadline of een wending in de gebeurtenissen staat.

2

Selecteer de tijdlijnvorm en sleep die naar het tekenvel

Kies een groot blok of een dunne lijn, die u zo ver kunt uitrekken als u wilt. In de editor kunt u wisselen tussen blokken en lijnen.

3

Markeer datums op uw tijdlijn, die uw metingen en uw tijdsbestek visualiseert

Afhankelijk van uw onderwerp kunt u uw tijdlijn indelen in jaren, maanden, weken of misschien zelfs uren en minuten.

4

Voeg mijlpalen en intervallen aan uw tijdlijn toe voor belangrijke gebeurtenissen en tijdvakken.

Intervallen blijven op de lijn staan, maar u kunt uw mijlpalen uitrekken terwijl u er tekst aan toevoegt.

5

Uw tijdlijn een naam geven en delen

U kunt uw tijdlijn exporteren naar verschillende bestandsindelingen of insluiten in een wiki, maar u kunt ook een url genereren om te delen via e-mail of in populaire apps zoals Slack, Jira of Confluence.

Veelgestelde vragen over het gebruik van Lucidchart als tijdlijnmaker

Hoe verander ik het tijd / datumformaat op mijn tijdlijn?

U kunt de datum- en tijdnotatie van uw tijdlijn gemakkelijk aanpassen door de tijdlijn op uw tekenvel te selecteren en vervolgens uw gewenste notatie te kiezen in de vervolgkeuzelijst onder "Labelopmaak".

Meer informatie
Hoe combineer ik meerdere tijdlijnen?

U kunt verschillende tijdlijnen combineren door ze op elkaar te stapelen op uw tekenvel, zoals beschreven in dit artikel in het Helpcentrum.

Meer informatie
Hoe pas ik de tijdsintervallen van mijn tijdlijn aan?

U kunt de tijdstappen van uw tijdlijn aanpassen met behulp van onze markeerfunctie.

Meer informatie

Word expert in het maken van tijdlijnen met Lucidchart:

Tijdlijnmaker Lucidchart