Het platform voor BPM Online

of
Google Markof meld je aan met Google

Door me te registreren, ga ik akkoord met de dienstvoorwaarden en het privacybeleid van Lucid Software.

Software voor bedrijfsprocesdiagrammen | Lucidchart

Hoe Lucidchart andere tools voor bedrijfsprocesdiagrammen achter zich laat

 • De BPMN 2.0-vormbibliotheek gebruiken

  De BPMN 2.0-vormbibliotheek gebruiken

  Maak uw eigen BPMN-diagrammen (Business Process Modeling Notation) in Lucidchart. Met een paar muisklikken hebt u toegang tot alle vormen die u nodig hebt om een professioneel, goed uitziend bedrijfsprocesdiagram te maken, inclusief taken, transacties, conversies, oproepactiviteiten, gegevensopslag en meer. Binnen de intuïtieve Lucidchart-interface kunt u vormen naar uw tekenvel slepen, zodat u in een handomdraai uw processen kunt beheren.

 • Feedback krijgen en samenwerken met anderen

  Feedback krijgen en samenwerken met anderen

  Effectief beheer van processen vereist teamwerk, samenwerking en de juiste tool voor bedrijfsprocesdiagrammen. Stroomlijn de manier waarop u feedback vraagt en geeft via chatfuncties, opmerkingen plaatsen in de editor en @mention-meldingen. Gebruik de knop Lokaliseren om u rechtstreeks naar het referentiepunt te brengen. Dat is een essentiële functie naarmate uw diagram evolueert en groter wordt. U kunt machtigingen beheren en aanpassen om gebruikers toegang tot alleen weergeven, opmerkingen plaatsen of bewerken te geven. Zo kunt u uw diagrammen en processen beter beheren en tegelijkertijd uw teams en belanghebbenden op de hoogte houden.

 • Gemakkelijk presenteren en delen

  Gemakkelijk presenteren en delen

  Een van de vele voordelen van Lucidchart als tool voor bedrijfsprocesdiagrammen is de mogelijkheid om uw verfijnde BPMN-diagrammen te presenteren en zowel online als met anderen te delen. U kunt uw diagram gemakkelijk insluiten op een wiki, presentatiemodus gebruiken, een URL delen of uw diagrammen integreren in Google Presentaties, Confluence en Slack. Geef moeiteloos gerichte presentaties door specifieke gedeeltes van uw BPMN-diagrammen te selecteren en te delen. Besteed meer tijd aan het beheren van processen en minder aan het maken van presentaties.

 • Sjablonen gebruiken voor proceskaarten

  Sjablonen gebruiken voor proceskaarten

  Gebruik bedrijfsprocesdiagrammen om processen in context te plaatsen. Als u processen wilt documenteren of teams wilt helpen met brainstormen over verbeteringen, dan kunt u snel aan de slag met de Lucidchart-tool voor bedrijfsprocesdiagrammen en de ingebouwde sjablonen. Selecteer een processtroom of stroomdiagram in de sjabloongalerij en pas dat BPMN-diagram aan uw wensen aan. Gebruik procesmodelleringssjablonen in uw bedrijf om kennis van processen te delen en de procesefficiëntie te verhogen bij werkzaamheden, financiën, toeleverketens, verkoop, marketing en accounting.

Bouw uw bedrijfsprocesdiagrammen met Lucidchart

1

Bepaal het proces om in kaart te brengen en identificeer de belangrijkste spelers.

Stel het probleem vast dat gevisualiseerd of opgelost moet worden, typ de titel boven in het document en neem contact op met de betreffende teams en belanghebbenden.

2

Verzamel informatie via procesdeelnemers en door middel van observatie.

De informatie kan van een of meerdere personen komen. Verzamel zo veel mogelijk relevante informatie die context kan bieden voor het begin van uw BPMN-diagram.

3

Bepaal begin- en eindpunten.

Als uw bedrijfsprocesdiagram groter wordt, kunt u deze verplaatsen door de vorm naar de rand te slepen, het tekenvel te vergroten en meer ruimte te creëren voor de stappen van uw proces.

4

Voeg afzonderlijke taken en beslismomenten toe in sequentiële volgorde.

Sleep de vormen naar het tekenvel, verbind ze met pijlen en dubbelklik om tekst toe te voegen. Pas de opmaak aan met verschillende kleuren, lettertypen en lijndiktes.

5

Analyseer en identificeer gebieden om te verbeteren, samen te werken en te delen.

Analyseer uw huidigetoestandsdiagram om knelpunten of zwakke plekken in uw proces te ontdekken. Bouw daarna uw toekomstigetoestanddiagram met behulp van lagen. Als u klaar bent om uw diagram te delen, kunt u het exporteren naar verschillende bestandsindelingen, insluiten in een wiki of een URL genereren die u kunt delen via e-mail of in populaire apps zoals Slack, Jira of Confluence.

Veelgestelde vragen over bedrijfsprocesdiagrammen

Hebben jullie sjablonen voor bedrijfsprocesdiagrammen?

Lucidchart heeft veel sjablonen en vormen om u op weg te helpen met uw bedrijfsprocesdiagrammen. Kies een sjabloon en pas het aan uw wensen aan.

Meer informatie
Welke vormen moet ik gebruiken voor bedrijfsprocesdiagrammen?

We raden aan voor bedrijfsprocesdiagrammen op Lucidchart de vormbibliotheek BPMN 2.0 te gebruiken.

Meer informatie
Hoe voeg ik een subproces toe aan mijn BPMN-diagram?

We raden aan hotspots en lagen te gebruiken om subprocessen toe te voegen aan uw bedrijfsprocesdiagram.

Meer informatie

Aan de slag met de tool voor bedrijfsprocesdiagrammen in Lucidchart

Lucidchart voor bedrijfsprocesdiagrammen