PINGDOM_CANARY_STRING

Onze ER-diagramtool is niet te evenaren

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren. 

Gratis registreren
Bekijk de video
ER-diagramtool

Waarom Lucidchart kiezen als uw diagrambouwer?

 • Visualiseer relaties met onze modelleringstool voor entiteit-relatiediagrammen

  Visualiseer relaties met onze modelleringstool voor entiteit-relatiediagrammen

  Entiteit-relatiediagrammen (ERD's) helpen u de relaties te begrijpen tussen entiteiten binnen een systeem, zoals klanten, producten of order-ID's. Een tool voor entiteit-relatiediagrammen zoals Lucidchart helpt u bij het conceptualiseren van uw databaseontwerp voordat u het bouwt, zoals de algemene structuur en de manier waarop verschillende soorten data op elkaar inwerken, als dat het geval is. Als u relationele databases voor software-engineering, bedrijfsinformatiesystemen of een andere sector ontwerpt, herstelt of debugt, maak dan online ER-diagrammen om uw schema's beter te visualiseren en fouten in een vroeg stadium op te sporen en te corrigeren.

 • Maak eenvoudig diagrammen met ERD-sjablonen, -symbolen en -notaties

  Maak eenvoudig diagrammen met ERD-sjablonen, -symbolen en -notaties

  Met onze tool voor ER-diagrammen kunt u gemakkelijk databases modelleren, zowel voor conceptuele als fysieke diagrammen. Gebruik onze ER-diagrambouwer om ERD-vormen en -symbolen snel naar het tekenvel te slepen en neer te zetten. Maak onderscheid tussen relaties, entiteiten en hun attributen. Voeg tabellen, velden en primaire of refererende sleutels toe. Verbind vervolgens elke entiteit met specifieke kraaienpootnotaties om de kardinaliteit en ordinaliteit van elke entiteit aan te geven. Of selecteer een sjabloon en pas het aan door symbolen en notaties te verwisselen om het af te stemmen op de structuur van uw database.

 • Uw databasestructuur importeren

  Uw databasestructuur importeren

  Met Lucidchart kunt u eenvoudig uw databasestructuur visualiseren en online ER-diagrammen maken.  Onze ER-diagramgenerator maakt automatisch een ERD aan en tekent relatielijnen wanneer u uw databasetabellen en schema's direct in uw toolbox importeert. Maak u minder zorgen over het bijwerken van uw diagrammen elke keer dat u een wijziging aanbrengt — Lucidchart werkt uw velden bij wanneer u nieuwe of bewerkte databasebestanden importeert. Exporteer uw diagram naar uw databasebeheersysteem, zoals MySQL, PostgreSQL, SQL Server of Oracle.

 • Uw Salesforce-schema importeren

  Uw Salesforce-schema importeren

  In tegenstelling tot andere tools voor ER-diagrammen, vereenvoudigt Lucidchart het beheer van uw Salesforce-database met onze Salesforce-schemabouwer. Als Salesforce-beheerder of consultant kunt u uw CRM sneller en eenvoudiger dan ooit optimaliseren. Lucidchart maakt automatisch een ERD aan, u hoeft alleen maar uw Salesforce-schema te importeren. Binnen enkele seconden kunt u beginnen met het visualiseren van tabellen en relaties en met het herstructureren van symbolen en entiteiten om uw CRM op nieuwe manieren aan te passen.

 • Samenwerken en delen met iedereen, waar en wanneer u maar wilt

  Samenwerken en delen met iedereen, waar en wanneer u maar wilt

  Nodig teamleden uit om u te helpen de nauwkeurigheid van uw ERD snel te beoordelen naarmate het diagram groter en complexer wordt. Met Lucidchart werkt u gemakkelijk in real time samen aan uw online ER-diagrammen, ongeacht of uw teams Mac, PC of Linux gebruiken. Deel uw document via e-mail of URL, en gebruik @mention-notificaties en de opmerkingszoeker om anderen naar specifieke onderdelen van uw diagram te leiden. U kunt uw diagram ook exporteren naar Jira of Confluence of opnemen in een bedrijfspresentatie om personen met verschillende niveaus van technische kennis elkaar beter te laten begrijpen. 

Online ER-diagrammen tekenen in Lucidchart

1

ERD-vormbibliotheken inschakelen

Druk op uw toetsenbord op M om het vormbeheer te openen. Daarna selecteert u de bibliotheek "Entiteit-relatie", die standaard ERD-vormen en de functie ERD importeren/exporteren bevat.

2

Identificeer de entiteiten in uw database

Entiteiten vertegenwoordigen een tabel in uw database. Afhankelijk van het onderwerp van uw diagram kan uw entiteit een klant, product of zelfs een fysieke locatie zijn, zoals een bank.

3

Identificeer de relaties tussen entiteiten

Relaties laten zien hoe entiteiten met elkaar omgaan, als dat het geval is. Geef de relaties tussen de entiteiten aan door lijnen tussen hen te trekken en voeg vervolgens aan elk eind de juiste kardinaliteit toe.

4

Voeg alle noodzakelijke entiteitsattributen toe

Attributen zijn de specifieke eigenschappen of kenmerken van een entiteit die belangrijk zijn in uw model, zoals de voor- en achternaam van een klantentiteit. Voeg uw attributen en de bijbehorende primaire en refererende sleutels toe.

5

Exporteer uw ERD naar het DBMS van uw keuze

Lucidchart genereert automatisch de code die u nodig heeft om uw ERD te converteren naar uw DBMS. Klik onder de entiteit-relatievormen op exporteren en selecteer uw gewenste databasesysteem.

Een ERD maken

Veelgestelde vragen over ERD's

Maak eenvoudiger ER-diagrammen met Lucidchart

Meer dan 15 miljoen gebruikers in 180 landen

"Een toekomstige databasestructuur in kaart brengen of een diagram van software-architectuur maken, gaat snel en eenvoudig. We hebben vaak de presentatiemodus gebruikt tijdens vergaderingen. Lucidchart is bijzonder prettig in gebruik."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

Amazon logo
T-Mobile logo
DocuSign logo
NBC logo
Google logo
Redhat logo

Sjablonen ER-diagrammen bekijken

Voorbeeld entiteit-relatiediagram

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie
Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.