Onze ER-diagram tool is niet te evenaren

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video
ER-diagram tool

Waarom Lucidchart kiezen als je ER-diagram maker?

 • Entity relationship diagram

  Visualiseer relaties met onze online modelleringstool voor ER diagrammen

  Een Entity Relationship Diagram (ERD) helpen je de relaties te begrijpen tussen entiteiten binnen een systeem, zoals klanten, producten of order-ID's. Een tool voor entiteit-relatiediagrammen zoals Lucidchart helpt je bij het conceptualiseren van je database design voordat je het bouwt, zoals de algemene structuur en de manier waarop verschillende soorten data op elkaar inwerken, als dat het geval is. Als je relationele databases voor software-engineering, bedrijfsinformatiesystemen of een andere sector ontwerpt, herstelt of debugt, maak dan online ER-diagrammen om je schema's beter te visualiseren en fouten in een vroeg stadium op te sporen en te corrigeren.

 • ERD vormbibliotheek

  Maak eenvoudig diagrammen met ERD-voorbeelden -symbolen en -notaties

  Met onze tool voor ER-diagrammen kun je gemakkelijk databases modelleren, zowel voor conceptuele als fysieke diagrammen. Gebruik onze database design tool om ERD-vormen en -symbolen snel naar het canvas te slepen en neer te zetten. Maak onderscheid tussen relaties, entiteiten en hun attributen. Voeg tabellen, velden en primaire of refererende sleutels toe. Verbind vervolgens elke entiteit met specifieke kraaienpootnotaties om de kardinaliteit en ordinaliteit van elke entiteit aan te geven. Of selecteer een sjabloon en pas het aan door symbolen en notaties te verwisselen om het af te stemmen op de structuur van je database.

 • ERD importeer database

  Je databasestructuur importeren

  Met Lucidchart kun je eenvoudig je databasestructuur visualiseren en online ER-diagrammen maken. Onze ER-diagram tool maakt automatisch een ERD aan en tekent relatielijnen wanneer jij je databasetabellen en schema's direct in je toolbox importeert. Maak je minder zorgen over het bijwerken van je diagrammen elke keer dat je een wijziging aanbrengt — Lucidchart werkt je velden bij wanneer je nieuwe of bewerkte database bestanden importeert. Exporteer je diagram naar je databasebeheersysteem, zoals MySQL, PostgreSQL, SQL Server of Oracle.

 • ERD importeer salesforce

  Je Salesforce-schema importeren

  In tegenstelling tot andere tools voor ER-diagrammen, vereenvoudigt Lucidchart het beheer van je Salesforce-database met onze Salesforce-schema maker. Als Salesforce-beheerder of consultant kun jij je CRM sneller en eenvoudiger dan ooit optimaliseren. Lucidchart maakt automatisch een ERD aan, je hoeft alleen maar je Salesforce-schema te importeren. Binnen enkele seconden kun je beginnen met het visualiseren van tabellen en relaties en met het herstructureren van symbolen en entiteiten om je CRM op nieuwe manieren aan te passen.

 • ERD samenwerken en delen

  Samenwerken en delen met iedereen, waar en wanneer je maar wilt

  Nodig teamleden uit om je te helpen de nauwkeurigheid van je ERD snel te beoordelen naarmate het database diagram groter en complexer wordt. Met Lucidchart werk je gemakkelijk in real time samen aan je online ER-diagrammen, ongeacht of uw teams Mac, PC of Linux gebruiken. Deel je document via e-mail of URL, en gebruik @mention-notificaties en de opmerkingszoeker om anderen naar specifieke onderdelen van je database diagram te leiden. Je kunt je database diagram ook exporteren naar Jira of Confluence of opnemen in een bedrijfspresentatie om personen met verschillende niveaus van technische kennis elkaar beter te laten begrijpen. 

Online ER-diagrammen tekenen in Lucidchart

 1. ERD-vormbibliotheken inschakelen

  Druk op je toetsenbord op M om het vormbeheer te openen. Daarna selecteer je de bibliotheek "Entiteit-relatie", die standaard ERD-vormen en de functie ERD importeren/exporteren bevat.

 2. Identificeer de entiteiten in je database

  Entiteiten vertegenwoordigen een tabel in je database. Afhankelijk van het onderwerp van je database diagram kan je entiteit een klant, product of zelfs een fysieke locatie zijn, zoals een bank.

 3. Identificeer de relaties tussen entiteiten

  Relaties laten zien hoe entiteiten met elkaar omgaan, als dat het geval is. Geef de relaties tussen de entiteiten aan door lijnen tussen hen te trekken en voeg vervolgens aan elk eind de juiste kardinaliteit toe.

 4. Voeg alle noodzakelijke entiteitsattributen toe

  Attributen zijn de specifieke eigenschappen of kenmerken van een entiteit die belangrijk zijn in je model, zoals de voor- en achternaam van een klantentiteit. Voeg je attributen en de bijbehorende primaire en refererende sleutels toe.

 5. Exporteer je ERD naar het DBMS van je keuze

  Lucidchart genereert automatisch de code die je nodig hebt om je ERD te converteren naar je DBMS. Klik onder de entiteit-relatievormen op exporteren en selecteer je gewenste databasesysteem.

Een ERD maken

Veelgestelde vragen over ERD's

Maak eenvoudig ER-diagrammen met Lucidchart

ERD video

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"Een toekomstige databasestructuur in kaart brengen of een diagram van software-architectuur maken, gaat snel en eenvoudig. We hebben vaak de presentatiemodus gebruikt tijdens vergaderingen. Lucidchart is bijzonder prettig in gebruik."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo

Sjablonen ER-diagrammen bekijken

Voorbeeld Entity Relationship Diagram

Voorbeeld Entity Relationship Diagram

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Bedrijf
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.