PINGDOM_CANARY_STRING

SWOT Analyse Maken Online

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren. 

Gratis registreren
Bekijk de video
swot-analyses maken met lucidchart

Een SWOT analyse maker voor particulieren, bedrijven en studenten

 • swot-analysebouwer

  Vereenvoudig je strategische bedrijfsplanning door een SWOT analyse te maken

  Een SWOT-analyse is een eenvoudig diagram waarmee organisaties hun potentieel kunnen benutten en mogelijke problemen kunnen oplossen. SWOT staat voor 'strength, weakness, opportunity and threat' en is dus een analyse van sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen. Een SWOT-analysediagram is een ideaal brainstorm- en strategisch planningsmiddel doordat het je team visueel inzicht biedt in meerdere mogelijke uitkomsten. Met onze SWOT-analyse maker kunnen jij en je team je sterke punten en kansen visualiseren en prioriteren, en waarborgen implementeren tegen mogelijke interne en externe bedreigingen.
   

 • swot-analysemaker

  Leren en ontwikkelen in de klas faciliteren

  Een SWOT-matrix kan een krachtig model voor zelfreflectie, academische voortgang en nuttige feedback in de klas zijn. Onze SWOT-analysegenerator biedt studenten en docenten snel en gemakkelijk inzicht in individuele sterke en zwakke punten en in factoren die de voortgang van een student kunnen belemmeren. Door de eenvoudige constructie en de inzichtelijke opbouw is een SWOT-matrix ook ideaal om studenten les te geven over eenvoudige analyses, actuele gebeurtenissen, belangrijke personages in de literatuur en andere elementen van taalkunst.

 • Tool voor swot-analyse

  Besteed minder tijd aan het maken van diagrammen en meer tijd aan analyses

  Een SWOT-analysediagram moet gemakkelijk te maken en te gebruiken zijn en met Lucidchart is dat het geval. In tegenstelling tot andere SWOT-analyse tools beschikt Lucidchart over een intuïtief canvas, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op hun analyse zonder tijd te verspillen aan het leren werken met een ingewikkelde interface of onhandige opmaaktools. Je kunt zonder enige leercurve vormen verslepen en neerzetten en gemakkelijk op te maken lijnen en tekst gebruiken om simpele, effectieve SWOT-analysediagrammen te maken.
   

 • in realtime swot-analyses maken

  Werk in realtime samen voor betere resultaten

  Een SWOT-analyse moet in een groep worden uitgevoerd om de verschillende perspectieven en belangen in de analyse goed te kunnen benutten. Dankzij de ingebouwde samenwerkingsmogelijkheden van Lucidchart kunnen gebruikers in realtime tegelijkertijd hun ideeën delen in hetzelfde SWOT-analysediagram. Wijzigingen worden daarbij automatisch bijgewerkt, zodat de andere gebruikers die direct te zien krijgen. Jij en je medewerkers kunnen altijd en overal grondige, effectieve SWOT-analyses maken met behulp van de chatfunctionaliteit in de editor, @mention-opmerkingen en het simpel delen van mappen en documenten.
   

Een SWOT-analyse maken

1

Gebruik een sjabloon of maak een matrix van vier kwadranten

Kies een SWOT-analysesjabloon in Lucidchart of maak op een leeg canvas een raster van vier grote vierkanten.

2

Geef elk van de vier kwadranten een categorielabel

Voorzie elk kwadrant van een categorielabel. Sterke punten komen in het kwadrant linksboven, zwakke punten rechtsboven. Vermeld kansen in het kwadrant linksonder en bedreigingen rechtsonder.

3

Vul elke categorie in willekeurige volgorde in

Maak een lijst van externe factoren (kansen en bedreigingen waarover je geen invloed op hebt) en interne factoren (sterke en zwakke punten waar je wel controle over hebt) die van invloed zijn op de doelstelling in elk kwadrant.

4

Voltooi het diagram en rangschik prioriteiten

Maak na afloop van je brainstormsessie een definitieve, geprioriteerde versie van uw SWOT-analyse, waarbij de factoren in elke categorie zijn gerangschikt van hoogste naar laagste prioriteit.

5

Presenteren en delen

Deel de resultaten van je geprioriteerde SWOT-analyse met je team om strategieën voor de korte en lange termijn voor je bedrijf te ontwikkelen.

Een SWOT-diagram maken

Veelgestelde vragen over onze SWOT-analysegenerator

Aan de slag met onze SWOT-analysetool

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"Ik heb twee andere whiteboardtools gebruikt, maar Lucidchart is echt perfect. [Lucidchart] is heel eenvoudig en intuïtief om te gebruiken."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

Amazon logo
T-Mobile logo
DocuSign logo
NBC logo
Google logo
Redhat logo

Bekijk onze voorbeelden van SWOT-analyses

sjabloon voor een voorbeeld van een swot-analyse

Voorbeeld van een SWOT-analyse

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie
Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.