PINGDOM_CANARY_STRING

Het platform voor BPM Online

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren. 

Gratis registreren
Bekijk de video
Software voor bedrijfsprocesdiagrammen | Lucidchart

Hoe Lucidchart andere tools voor bedrijfsprocesdiagrammen achter zich laat

 • De BPMN 2.0-vormbibliotheek gebruiken

  De BPMN 2.0-vormbibliotheek gebruiken

  Maak uw eigen BPMN-diagrammen (Business Process Modeling Notation) in Lucidchart. Met een paar muisklikken hebt u toegang tot alle vormen die u nodig hebt om een professioneel, goed uitziend bedrijfsprocesdiagram te maken, inclusief taken, transacties, conversies, oproepactiviteiten, gegevensopslag en meer. Binnen de intuïtieve Lucidchart-interface kunt u vormen naar uw tekenvel slepen, zodat u in een handomdraai uw processen kunt beheren.

 • Feedback krijgen en samenwerken met anderen

  Feedback krijgen en samenwerken met anderen

  Effectief beheer van processen vereist teamwerk, samenwerking en de juiste tool voor bedrijfsprocesdiagrammen. Stroomlijn de manier waarop u feedback vraagt en geeft via chatfuncties, opmerkingen plaatsen in de editor en @mention-meldingen. Gebruik de knop Lokaliseren om u rechtstreeks naar het referentiepunt te brengen. Dat is een essentiële functie naarmate uw diagram evolueert en groter wordt. U kunt machtigingen beheren en aanpassen om gebruikers toegang tot alleen weergeven, opmerkingen plaatsen of bewerken te geven. Zo kunt u uw diagrammen en processen beter beheren en tegelijkertijd uw teams en belanghebbenden op de hoogte houden.

 • Gemakkelijk presenteren en delen

  Gemakkelijk presenteren en delen

  Een van de vele voordelen van Lucidchart als tool voor bedrijfsprocesdiagrammen is de mogelijkheid om uw verfijnde BPMN-diagrammen te presenteren en zowel online als met anderen te delen. U kunt uw diagram gemakkelijk insluiten op een wiki, presentatiemodus gebruiken, een URL delen of uw diagrammen integreren in Google Presentaties, Confluence en Slack. Geef moeiteloos gerichte presentaties door specifieke gedeeltes van uw BPMN-diagrammen te selecteren en te delen. Besteed meer tijd aan het beheren van processen en minder aan het maken van presentaties.

 • Sjablonen gebruiken voor proceskaarten

  Sjablonen gebruiken voor proceskaarten

  Gebruik bedrijfsprocesdiagrammen om processen in context te plaatsen. Als u processen wilt documenteren of teams wilt helpen met brainstormen over verbeteringen, dan kunt u snel aan de slag met de Lucidchart-tool voor bedrijfsprocesdiagrammen en de ingebouwde sjablonen. Selecteer een processtroom of stroomdiagram in de sjabloongalerij en pas dat BPMN-diagram aan uw wensen aan. Gebruik procesmodelleringssjablonen in uw bedrijf om kennis van processen te delen en de procesefficiëntie te verhogen bij werkzaamheden, financiën, toeleverketens, verkoop, marketing en accounting.

Bouw uw bedrijfsprocesdiagrammen met Lucidchart

1

Bepaal het proces om in kaart te brengen en identificeer de belangrijkste spelers.

Stel het probleem vast dat gevisualiseerd of opgelost moet worden, typ de titel boven in het document en neem contact op met de betreffende teams en belanghebbenden.

2

Verzamel informatie via procesdeelnemers en door middel van observatie.

De informatie kan van een of meerdere personen komen. Verzamel zo veel mogelijk relevante informatie die context kan bieden voor het begin van uw BPMN-diagram.

3

Bepaal begin- en eindpunten.

Als uw bedrijfsprocesdiagram groter wordt, kunt u deze verplaatsen door de vorm naar de rand te slepen, het tekenvel te vergroten en meer ruimte te creëren voor de stappen van uw proces.

4

Voeg afzonderlijke taken en beslismomenten toe in sequentiële volgorde.

Sleep de vormen naar het tekenvel, verbind ze met pijlen en dubbelklik om tekst toe te voegen. Pas de opmaak aan met verschillende kleuren, lettertypen en lijndiktes.

5

Analyseer en identificeer gebieden om te verbeteren, samen te werken en te delen.

Analyseer uw huidigetoestandsdiagram om knelpunten of zwakke plekken in uw proces te ontdekken. Bouw daarna uw toekomstigetoestanddiagram met behulp van lagen. Als u klaar bent om uw diagram te delen, kunt u het exporteren naar verschillende bestandsindelingen, insluiten in een wiki of een URL genereren die u kunt delen via e-mail of in populaire apps zoals Slack, Jira of Confluence.

Aan de slag

Veelgestelde vragen over bedrijfsprocesdiagrammen

Aan de slag met de tool voor bedrijfsprocesdiagrammen in Lucidchart

Lucidchart voor bedrijfsprocesdiagrammen

Meer dan 15 miljoen gebruikers in 180 landen

"Ik ben een groot fan van procesdiagrammen om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Maar in het verleden was het niet gemakkelijk om ze te maken. Vroeger was Visio de beste optie, maar ik vond de interface niet handig en het was vaak lastig om te gebruiken. Ik vind Lucidchart prettig omdat het online is en de interface veel beter is."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

Amazon logo
T-Mobile logo
DocuSign logo
NBC logo
Google logo
Redhat logo

Bekijk sjablonen voor bedrijfsprocesdiagrammen

Stroomdiagramsjabloon

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie
Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.