Elektrische shema's tekenen

Je maakt en visualiseert je schakelschema eenvoudig online met onze ontwerpsoftware. Begin vanaf nul of gebruik een van onze zorgvuldig samengestelde sjablonen. Zo werk je eenvoudig samen en deel je het schema snel met anderen.

Een schakelschema maken

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Ontdek waarom miljoenen gebruikers over de hele wereld voor Lucidchart kiezen.

 • Amazon logo
 • Google logo
 • Philips logo
 • Just Eat logo
 • Samsung logo

Professionele online tool voor schakelschema's

Creëer en visualiseer je schakelingen door een geïllustreerd of schematisch diagram te maken.

Bestaande bestanden importeren vanuit Visio®, Gliffy, Draw.io en Omnigraffle

Heb je al diagrammen gemaakt met andere platforms? Gebruik onze importeerfunctie om je bestaande visuals naar onze tool te uploaden. Iedereen kan geïmporteerde documenten in Lucidchart bekijken. Gebruikers met Individuele, Team- en Ondernemingsaccounts kunnen de elektrische schema's op het canvas van Lucidchart verder bewerken. Deze gebruikers kunnen de schakelschema's zelfs weer exporteren naar Visio, zodat ze kunnen blijven samenwerken met Visio® gebruikers.

Dynamische integraties met je favoriete apps

Lucidchart is geïntegreerd met de populairste applicaties van nu, zoals Confluence, Jira, Microsoft 365 en Google Workspace, zodat jij en je team overal eenvoudig je schakelontwerpen kunnen invoegen.

Tientallen standaardsymbolen uit de branche

Maak eenvoudig elk type schakelschema met speciale vormbibliotheken. Je hebt de keuze uit tientallen standaardvormen om schematische of geïllustreerde schakelschema's, bedradingsschema's en andere elektrische diagrammen te maken. Kies uit standaardsymbolen voor elektrische elementen, stroombronnen, transistors, relais, logische poorten en meer. Met Lucidchart kun je voor je team ook eigen vormen toevoegen en beheren om je processen verder te standaardiseren.

Werken waar je wilt

Met cloudgebaseerde diagrammen werk je eenvoudig overal in Lucidchart, ongeacht je apparaat, browser of besturingssysteem.

Maak eenvoudige schematische of geïllustreerde schakelschema's

Een goed gemaakt schakelschema kan een ingewikkeld systeem verduidelijken. Wat voor schema je ook maakt, van een vereenvoudigd geïllustreerd schakelschema tot een schematisch elektrisch schema voor technisch onderlegde teams, onze tool kan helpen. Van het slepen en neerzetten van vormen tot het snel opmaken van lijnen en pijlen, je bespaart tijd door in een paar minuten een technisch proces te tekenen en makkelijk leesbare schakelschema's voor elk publiek te maken.

Hoge waardering

Lucidchart heeft duizenden 5-sterren beoordelingen op de beste apps van derden, zoals Capterra, G2 en TrustRadius.

In drie minuten de basisprincipes van Lucidchart beheersen

 • Maak je eerste elektrisch schema vanuit een sjabloon, vanuit een leeg canvas of door een document te importeren.
 • Voeg vormen, verbindingslijnen en tekst toe om je diagram robuuster te maken.
 • Pas de stijl en het formaat van je schakelschema aan om het goed leesbaar en visueel aantrekkelijk te maken.
 • Vind alles wat je nodig hebt met de functie zoeken.
 • Deel je diagram met je team en begin meteen met samenwerken.
Een schakelschema maken

Sjablonen en voorbeelden van schakelschema's

Stel je schakelschema samen met een van onze sjablonen.

Voorbeeld schematisch diagram

Voorbeeld van een blokschema van een ontvanger

Voorbeeld van een diagram van een hoofdtelefoonversterker

Integraties met Lucidchart

Lucidchart integreert naadloos met je meest gebruikte apps.

Lucidchart Integrations

Ontdek waarom teams voor Lucidchart kiezen als maker voor schakelschema's

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen binnen één platform

Samenwerking

Maak gemakkelijk schakelschema's op elk apparaat. Met Lucidchart kunnen teams overal ter wereld in real time samenwerken. Verhoog de productiviteit door samen te werken met je team en bereik je doelen.

Duidelijkheid

Lucidchart brengt helderheid in complexe dingen. Met intelligente diagrammen kunt je snel projecten en processen van het begin tot het einde visualiseren.

Afstemming

Ga voor afstemming met je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Teken samen in realtime snel processen en ideeën uit, zodat je nooit iets over het hoofd ziet.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt, van ideevorming tot projectafronding. Brainstorm en plan in Lucidspark en teken het vervolgens uit in Lucidchart. Maak een levendige blauwdruk voor je organisatie.

Wat is een schakelschema?

Een schakelschema (of elektrisch schema) is een visuele weergave van een elektrisch circuit. Een geïllustreerd schakelschema gebruikt afbeeldingen (zoals foto's of tekeningen) van componenten, terwijl een schematisch diagram de componenten en onderlinge verbindingen van het circuit toont met gestandaardiseerde symbolen.

Een elektrisch schema tekenen in Lucidchart

 1. Bepaal het doel en het publiek van je elektrisch schema

  Overweeg of je publiek professionele kennis van schakelstructuren heeft en beslis of je diagram schematisch of geïllustreerd moet zijn.

 2. Selecteer de vormbibliotheek en versleep componenten

  Selecteer de vormbibliotheek voor schakelschema's en sleep componenten naar het tekenvel. Je kunt ook een afbeelding van je schema als referentie importeren.

 3. Teken verbindingen en pas de indeling aan

  Teken lijnen tussen je componenten die draadverbindingen voorstellen. Lijnen die elkaar kruisen, worden automatisch weergegeven als lijnsprongen. Deze functie kun je aanpassen in je pagina-instellingen voor lijnen.

 4. Zet voedingsbronnen neer en wijs ze toe

  Zet een voedingsbroncomponent in je diagram, dubbelklik erop en gebruik het pop-upmenu om het label, de richting en de lading te bepalen.

 5. Controleer en deel het diagram

  Nadat je alle elementen en verbindingen hebt toegevoegd, controleer je of het getekende diagram zich gedraagt zoals de bedoeling is. Deel het met anderen, publiceer het in een presentatie of exporteer het naar een afbeeldingsbestand.

Veelgestelde vragen over schakelschema's

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.