PINGDOM_CANARY_STRING

Een UML-diagramtool die alles kan

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren. 

Gratis registreren
Bekijk de video
UML-diagramtool

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om online een UML te maken

 • UML-diagrammen voor ontwikkelaars

  Gebruikt door ontwikkelaars en technische professionals

  In een UML-diagram (UML staat voor Unified Modeling Language of uniforme modelleertaal) wordt een systeem weergegeven en hoe gebruikers of andere systemen daarmee omgaan. Een systeem kan bijvoorbeeld een website, app of bedrijfsproces zijn. U kunt online een klassediagram maken om de broncode te bekijken, nieuwe functies te plannen en basisstromen en -taken in uw systeem weer te geven. Visualiseer de huidige en toekomstige staat van uw product op hoog niveau om een productive Agile-omgeving te creëren voor software-ontwikkelaars, engineers, datawetenschappers en andere technische professionals.

 • UML-volgordeopmaak van Lucidchart

  Bespaar tijd met UML-volgordeopmaak

  Met onze UML-diagrambouwer en volgordeopmaakeditor krijgt u snel en eenvoudig inzicht in complexe code door automatisch een klassediagram te laten genereren. U kunt online volgordediagrammen aan de hand van tekst opbouwen en aanpassen. Als u uw opmaak invoert in het dialoogvenster, genereert Lucidchart automatisch een volgordediagram volgens de normen van PlantUML. Ook kunt u een sjabloon uit de sjablonengalerij selecteren en aanpassen en vervolgens symbolen en vormen opnieuw rangschikken om de structuur van uw systeem weer te geven.

 • Standaard-UML-vormen

  Uw diagrammen standaardiseren met onze UML-vormbibliotheken

  Als u de UML-vormbibliotheek inschakelt, krijgt u direct toegang tot standaard-UML-vormen. In tegenstelling tot ander UML-software legt Lucidchart geen beperkingen op aan uw wensen en ideeën. Of u nu UML-diagrammen van componenten, klassen, implementaties, objecten of pakketten maakt, u hoeft alleen maar de vormen naar uw tekenvel te verslepen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u te weinig ruimte heeft. Vervolgens kunt u externe interacties weergeven door primaire en secundaire actoren, zoals klanten of gegevens, op uw tekenvel te plaatsen en deze met lijnen te verbinden aan use cases.

 • UML-diagramtool voor samenwerking

  Ontdek hoe samenwerking en documentatie tot succes leidt

  Documentatie speelt een cruciale rol bij de gezondheid en duurzaamheid van uw systeem of applicatie op lange termijn. Maak UML-diagrammen met Lucidchart voor een sneller onboardingproces, minder vergaderingen en een betere en snellere communicatie tussen teams in een Agile-omgeving. Onze tool voor het maken van UML-diagrammen verbetert niet alleen het ontwerp- en documentatieproces, maar ook de verzameling, verwerking en implementatie van feedback die u ontvangt van belanghebbenden of potentiële gebruikers. Lucidchart is gemaakt voor realtime communicatie. Zo kunt u online met uw collega's aan UML-diagrammen werken, ongeacht of zij Mac, PC of Linux gebruiken. 

 • UML-diagrammen online delen

  Presenteren en delen

  Delen hoeft niet ingewikkeld te zijn, zelfs als uw systeem dat wel is. U kunt deelmachtigingen in Lucidchart instellen en uw collega's of belanghebbenden uitnodigen om uw diagram te bekijken. Hierbij hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw diagram ongevraagd bewerkt wordt. Deel uw document via e-mail of een URL, of exporteer uw diagram naar Jira, Confluence, Slack of Microsoft Teams. Ook kunt u gebruikmaken van Lucidcharts eenvoudige presentatiemodus: presenteer uw hele diagram of slechts bepaalde delen van uw diagram om dieper inzicht te krijgen in uw systeem.

Online ER-diagrammen maken in Lucidchart

1

Vormen toevoegen of importeren

Importeer aangepaste UML-vormen of schakel onze standaard-UML-vormen in door op M te drukken en vormbeheer te openen.

2

Het proces automatiseren door volgorde-opmaak te gebruiken

Maak nog sneller UML-diagrammen. Klik in onze UML-bouwer onder "UML-volgorde" in de werkbalk op "Opmaak gebruiken". Typ vervolgens uw opmaak in en klik op "Bouwen".

3

Onderdelen identificeren en toevoegen

Versleep vormen die aansluiten bij het UML-diagramtype dat u wilt maken naar het lege tekenvel. Verbind vormen met pijlen om relaties en stromen duidelijk te maken.

4

Tekst en concepten toevoegen aan uw UML-diagram

Label en orden uw use cases, stromen en actoren om hun doel duidelijk te maken en de vereisten van uw systeem te optimaliseren.

5

Publiceren, implementeren en delen

Deel uw UML-diagram met andere teams of belanghebbenden. Sluit uw diagram in in een wiki, verstuur het via e-mail of neem het op in populaire app-integraties zoals Jira, Confluence en Slack.

Een UML-diagram maken

Veelgestelde vragen over UML-diagrammen

Waarom Lucidchart kiezen als uw diagrambouwer

UML-diagrambouwer van Lucidchart

Meer dan 15 miljoen gebruikers in 180 landen

"Ik had diagrammen nodig voor mijn project, zoals UML-diagrammen, klassediagrammen, activiteitendiagrammen en volgordediagrammen. Ik stond verbaasd over het gemak waarmee ik deze kon tekenen!"

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

Amazon logo
T-Mobile logo
DocuSign logo
NBC logo
Google logo
Redhat logo

Bekijk UML-sjablonen

UML-klassendiagram

UML-klassendiagram

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie
Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.