Een UML-diagram tool die alles kan

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video
UML-diagramtool

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om online een UML te maken

 • UML-diagrammen voor ontwikkelaars

  Gebruikt door ontwikkelaars en technische professionals

  In een UML-diagram (UML staat voor Unified Modeling Language of uniforme modelleertaal) wordt een systeem weergegeven en hoe gebruikers of andere systemen daarmee omgaan. Een systeem kan bijvoorbeeld een website, app of bedrijfsproces zijn. Je kunt online een klassediagram maken om de broncode te bekijken, nieuwe functies te plannen en basisstromen en -taken in je systeem weer te geven. Visualiseer de huidige en toekomstige staat van je product op hoog niveau om een productieve Agile-omgeving te creëren voor software-ontwikkelaars, engineers, datawetenschappers en andere technische professionals.

 • UML-sequence opmaak van Lucidchart

  Bespaar tijd met UML sequence opmaak

  Met onze UML-diagram maker en sequence opmaak editor krijg je snel en eenvoudig inzicht in complexe code door automatisch een uml class diagram te laten genereren. Je kunt online uml sequence diagrammen aan de hand van tekst opbouwen en aanpassen. Als jij je opmaak invoert in het dialoogvenster, genereert Lucidchart automatisch een sequence diagram volgens de normen van PlantUML. Ook kun je een sjabloon uit de sjablonen galerij selecteren en aanpassen en vervolgens symbolen en vormen opnieuw rangschikken om de structuur van je systeem weer te geven.

 • Standaard-UML-vormen

  Je diagrammen standaardiseren met onze UML-vormbibliotheken

  Als je de UML-vormbibliotheek inschakelt, krijg je direct toegang tot standaard-UML-vormen. In tegenstelling tot ander UML-software legt Lucidchart geen beperkingen op aan je wensen en ideeën. Of je nu UML-diagrammen van componenten, klassen, implementaties, objecten of pakketten maakt, je hoeft alleen maar de vormen naar je canvas te verslepen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat je te weinig ruimte hebt. Vervolgens kun je externe interacties weergeven door primaire en secundaire actoren, zoals klanten of gegevens, op je canvas te plaatsen en deze met lijnen te verbinden aan use cases.

 • UML-diagram tool voor samenwerking

  Ontdek hoe samenwerking en documentatie tot succes leidt

  Documentatie speelt een cruciale rol bij de gezondheid en duurzaamheid van je systeem of applicatie op lange termijn. Maak UML-diagrammen met Lucidchart voor een sneller onboarding proces, minder vergaderingen en een betere en snellere communicatie tussen teams in een Agile omgeving. Onze tool voor het maken van UML-diagrammen verbetert niet alleen het ontwerp- en documentatieproces, maar ook de verzameling, verwerking en implementatie van feedback die je ontvangt van belanghebbenden of potentiële gebruikers. Lucidchart is gemaakt voor realtime communicatie. Zo kun je online met je collega's aan UML-diagrammen werken, ongeacht of zij Mac, PC of Linux gebruiken. 

 • UML-diagrammen online delen

  Presenteren en delen

  Delen hoeft niet ingewikkeld te zijn, zelfs als je systeem dat wel is. Je kunt deelmachtigingen in Lucidchart instellen en je collega's of stakeholders uitnodigen om je diagram te bekijken. Hierbij hoeft jij je geen zorgen te maken dat je diagram ongevraagd bewerkt wordt. Deel je document via e-mail of een URL, of exporteer je diagram naar Jira, Confluence, Slack of Microsoft Teams. Ook kun je gebruikmaken van Lucidcharts eenvoudige presentatiemodus: presenteer je hele diagram of slechts bepaalde delen van je diagram om dieper inzicht te krijgen in je systeem.

Online UML diagrammen maken in Lucidchart

 1. Vormen toevoegen of importeren

  Importeer aangepaste UML-vormen of schakel onze standaard-UML-vormen in door op M te drukken en vormbeheer te openen.

 2. Het proces automatiseren door volgorde-opmaak te gebruiken

  Maak nog sneller UML-diagrammen. Klik in onze UML-diagram maker onder "UML-volgorde" in de werkbalk op "Opmaak gebruiken". Typ vervolgens je opmaak in en klik op "Bouwen".

 3. Onderdelen identificeren en toevoegen

  Versleep vormen die aansluiten bij het UML-diagram type dat je wilt maken naar het lege canvas. Verbind vormen met pijlen om relaties en stromen duidelijk te maken.

 4. Tekst en concepten toevoegen aan je UML-diagram

  Label en orden je use cases, stromen en actoren om hun doel duidelijk te maken en de vereisten van je systeem te optimaliseren.

 5. Publiceren, implementeren en delen

  Deel je UML-diagram met andere teams of belanghebbenden. Sluit je diagram in in een wiki, verstuur het via e-mail of neem het op in populaire app-integraties zoals Jira, Confluence en Slack.

Een UML-diagram maken

Veelgestelde vragen over UML-diagrammen

Waarom Lucidchart kiezen als je diagram maker

UML-diagram maker van Lucidchart

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

"Ik had diagrammen nodig voor mijn project, zoals UML-diagrammen, klassediagrammen, activiteitendiagrammen en volgordediagrammen. Ik stond verbaasd over het gemak waarmee ik deze kon tekenen!"

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo

Bekijk UML-sjablonen

UML-klassendiagram

UML-klassendiagram

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookies
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.