Blokschema maken

Visualiseer systemen en hoe ze op elkaar reageren met Lucidchart. Maak online een gratis blokschema met onze software voor intelligent diagrammen maken en krijg een overzicht van je hele systeem, hoe complex het ook is.

Maak een blok diagram

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Ontdek waarom miljoenen gebruikers over de hele wereld voor Lucidchart kiezen.

 • Amazon logo
 • Google logo
 • Philips logo
 • Just Eat logo
 • Samsung logo

Software voor blokschema's eenvoudig gemaakt

Leer hoe onze tool je kan helpen om gemakkelijk blokkenschema's te maken, waaronder functionele blokkenschema's.

Gebruik ingebouwde vormen

We maken het maken van een blokschema eenvoudig. Onze vormbibliotheken bevatten honderden symbolen en notatie volgens de industriestandaard voor zaken als elektrische componenten, audiosystemen en meer.

Probeer een sjabloon voor een blokschema

Begin nog sneller met een van onze aanpasbare sjablonen. Nadat je je diagram hebt gemaakt, kun je onze intelligente opmaakfuncties gebruiken om het naar wens in te delen.

Gemakkelijk samenwerken

Blokschema's helpen je een overzicht op hoog niveau van je systeem te communiceren naar minder technische stakeholders. Profiteer van krachtige samenwerkingsfuncties, zoals chatten in de editor, opmerkingen en @mention meldingen, waarmee teams in realtime kunnen samenwerken.

Overal werken

Onze software voor blokschema's is cloudgebaseerd. Maak je blokschema overal, ongeacht de browser, het besturingssysteem of het apparaat dat je wilt gebruiken.

Maak gebruik van de integraties van Lucidchart

Voeg blokschema's die je hebt gemaakt in Lucidchart direct toe aan Confluence-wiki's en Jira-tickets met behulp van onze Atlassian-apps. Voeg een link naar je live Lucidchart-document toe om meer context te bieden voor pull-aanvragen binnen GitHub. Dankzij integraties met platforms zoals Google Workspace, Microsoft Office, Microsoft Teams en Slack heb je overal toegang tot je diagrammen en kun je deze bewerken en delen.

Vertrouw op onze uitstekende recensies

Second opinion nodig? Bekijk onze recensies over apps van derden zoals Capterra, G2 en TrustRadius. We hebben duizenden vijfsterrenbeoordelingen en lovende recensies.

Leer Lucidchart gebruiken in slechts 3 minuten

 • Maak je eerste blokschema. Je kunt beginnen met een leeg canvas, of begin met een basis door een sjabloon te gebruiken of een document te importeren.
 • Vul je diagram met vormen en verbindingslijnen en schrijf er vervolgens een tekst bij om te toe te lichten wat ze voorstellen.
 • Deel je diagram in en pas de stijl aan om het er precies goed uit te laten zien.
 • Gebruik Functie zoeken om kenmerken of hulpmiddelen in je diagram te vinden.
 • Deel je diagram met je team om feedback te krijgen of nodig ze uit om er samen met jou aan te werken.
Een blokkenschema maken

Sjablonen voor blokschema's

Gebruik een gratis sjabloon uit onze galerij om met je blokdiagram aan de slag te gaan.

Ontvanger block diagram

UML-communicatiediagram

UML interactie overzicht diagram

Integraties met Lucidchart

Koppel Lucidchart aan je favoriete toonaangevende apps.

Lucidchart Integrations

Ontdek waarom teams Lucidchart gebruiken als voor het bouwen van blokschema's

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen op één platform.

Samenwerking

Gebruik Lucidchart moeiteloos op elk apparaat. Met Lucidchart kunnen teams overal ter wereld in realtime samenwerken. Verhoog de productiviteit door samen te werken met je team en bereik je doelen.

Duidelijkheid

Lucidchart brengt helderheid in complexe dingen. Met intelligente diagrammen kunt je snel projecten en processen van het begin tot het einde visualiseren.

Afstemming

Ga voor afstemming met je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Teken samen in realtime snel processen en ideeën uit, zodat je nooit iets over het hoofd ziet.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt, van ideevorming tot projectafronding. Brainstorm en plan in Lucidspark en breng het vervolgens in kaart in Lucidchart. Maak een levendige blauwdruk van je organisatie.

Wat is een blokschema?

Een blokschema (ook wel blokkenschema of blokdiagram genoemd) is een gespecialiseerd stroomdiagram dat technici gebruiken om systemen en hoe ze op elkaar inwerken te visualiseren. Blokschema's geven je een overzicht van een systeem op hoog niveau, zodat je rekening kunt houden met belangrijke systeemcomponenten, inputs en outputs kunt visualiseren en inzicht kunt krijgen in de werkrelaties binnen het systeem. Gebruik Lucidchart om complexe systeemoverzichten te creëren bij het ontwerpen van hardware of software en het implementeren van procesverbeteringen.

Zo maak je een blokschema

 1. Maak het systeem visueel

  Begin met een leeg canvas of een van onze sjablonen. Bepaal de componenten, in- en uitvoer van het systeem waarvan je een diagram maakt.

 2. Symbolen toevoegen

  Sleep symbolen en notaties vanuit de vormbibliotheek van Lucidchart naar je canvas. Verbind de vormen in je blokschema met pijlen om de gegevensstroom aan te duiden.

 3. Label input en output

  Bepaal en label de invoer aan het begin van je blokschema en doe hetzelfde voor de uitvoer aan het eind.

 4. Presenteer, publiceer of deel

  Presenteer je blokschema rechtstreeks vanuit Lucidchart met de Presentatiemodus of deel het. Je kunt het naar anderen sturen als een gepubliceerde link of door een van onze ondersteunde integraties te gebruiken.

Veelgestelde vragen over blokschema's

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.