Program för nätverksdiagram

Lucidchart är en visuell arbetsyta som kombinerar diagram, datavisualisering och samarbete för bättre förståelse och större innovation.

Gör ett diagram
Se videon
lucidchart program för nätverksdiagram

Skapa ditt nätverksdiagram online på några minuter

 • program för nätverksdiagram

  Visualisera ditt nätverks nuvarande och framtida tillstånd

  Nätverksdiagram spelar en viktig roll för att illustrera hur ditt nätverk fungerar. Som nätverksingenjör eller IT-ansvarig kommer du sannolikt att behöva skapa nätverksdiagram när du designar, bygger och felsöker ditt nätverk eller hjälper andra att förstå dess funktionalitet. Kartläggningsverktyg för nätverk kan också användas för att samordna uppdateringar och fungera som dokumentation för extern kommunikation, onboarding, felsökning, osv. Använd vårt verktyg för att ta fram nätverksdiagram för att säkerställa att ditt nätverk fungerar smidigt och är kompatibelt med säkerhetsstandarder som GDPR, PCI och SOC 2 .

 • verktyg för nätverksdiagram

  Skapa nätverksdiagram enligt branschstandarder

  Bygg ditt nätverksdiagram online med nätverkstopologi enligt standard med hjälp av våra omfattande formbibliotek och intuitiva gränssnitt. Få tillgång till hundratals standardiserade och branschspecifika ikoner som gör det enkelt att kartlägga alla dina routrar, servrar och anslutningstyper. Du kan till och med länka data till dina former för att visa antalet portar, IP-adresser med mera. Lucidchart innehåller globalt erkända former och ikoner för Cisco, serverrack och andra leverantörsoberoende former. Eller så importerar du helt enkelt dina egna anpassade former, så att du har alla ikoner du behöver för att korrekt representera ditt nätverk.

 • verktyg för nätverksdiagram

  Underlätta samarbete med en central källa till sanning

  Oavsett om du ska visa överensstämmelse eller implementera nätverksändringar kan du använda vår programvara för nätverksdesign för att skapa en central och unik källa till sanning för ditt nätverk. Lucidchart säkerställer att teamen alltid har tillgång till den mest uppdaterade versionen av nätverksdiagrammet – och dess versionshistorik – för att fatta välgrundade beslut. Vårt molnbaserade verktyg för nätverksdiagram fungerar sömlöst med Mac, PC och Linux, så att du kan samarbeta med vem som helst, var som helst och när som helst. Kommentera direkt i ditt diagram eller genom @omnämnanden av specifika medarbetare för att påskynda och förenkla feedbackprocessen.

 • verktyg för att skapa nätverksdesign

  Integrera och dela

  När du kombinerar vårt verktyg för nätverksdiagram med de populära appar du redan använder blir det enkelt att dela dina välgjorda nätverksdiagram med kollegorna. Lucidchart integreras sömlöst med bland annat Confluence, Jira, Slack och Microsoft Teams. Om vi inte har en inbyggd integration kan du ändå använda en inbäddningskod för att lägga till i din wiki och på andra plattformar. Distribuera ditt nätverksdiagram via e-post eller en publicerad länk. Välj vem som kan visa och redigera ditt nätverksdiagram med anpassningsbara delningsbehörigheter.

 • alternativ programvara för nätverksdesign

  Ersätt Visio med Lucidchart

  Om du har använt Visio för att kartlägga ditt nätverk är det enkelt att byta till Lucidchart. Importera VDX-, VSD- och VSDX-filer samt Visio-stenciler, med både generiska och anpassade former, till Lucidchart så att du slipper börja om från början. Med vår exportfunktion kan du fortfarande samarbeta kring nätverksdiagram med kollegor och kunder som använder Visio. Som det föredragna verktyget för nätverksdiagram ger Lucidchart all funktionalitet som Visio erbjuder plus ett mer intuitivt gränssnitt, verkligt realtidssamarbete, tillgänglighet mellan enheter och operativsystem samt dataintegrationer – allt till en lägre kostnad.

Hur man skapar ett korrekt nätverksdiagram online

 1. Välj en mall för nätverksdiagram

  Kom igång snabbare med en mall från vårt omfattande mallgalleri, eller tryck på M för att lägga till bibliotek med nätverksformer och börja bygga ditt nätverksdiagram från grunden.

 2. Lägg till och ta bort nätverkskomponenter

  Dra och släpp branschstandardikoner för att skapa en detaljerad representation av ditt nätverk. Märk varje komponent i ditt diagram för optimal förståelse.

 3. Rita kopplingar mellan komponenter

  Använd behållare för att gruppera relaterade objekt och klicka och dra linjer mellan nätverkskomponenterna för att exakt kartlägga och ansluta hela ditt nätverk.

 4. Dela med kollegor

  Klicka på dela-knappen för att skicka ditt diagram till en enskild användare eller hela ditt team. Arbeta samtidigt som andra användare och se redigeringar och kommentarer i realtid.

 5. Presentera och publicera

  Samarbeta med dina kollegor för att säkerställa att du har kartlagt ditt nätverk korrekt. Se deras redigeringar och kommentarer i realtid, oavsett var de befinner sig.

Gör ett nätverksdiagram

Vanliga frågor om vårt verktyg för nätverksdiagram

Kom igång med våra verktyg för nätverksdiagram

kom igång med nätverksdiagram

Med miljoner användare över hela världen

”Vi kan bygga detaljerade nätverksdiagram för alla våra kunder – diagram som ser bra ut och visar alla enheter i nätverket. Verktyget är ovärderligt för vårt företag, och vi använder det i stort sett varje dag!”

Capterra rating

4,5 av 5 stjärnor i över 650 recensioner

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • PUBG Mobile logo
Fler kunder

Bläddra bland mallar för nätverksdiagram

mall för nätverksdiagram

Mall för nätverksdiagram

Se varför 99% av Fortune 500-företag säkert skalar sina företag med Lucidchart

Läs mer

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligKakor
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.