Program för simbanediagram

Skapa ett simbanediagram i Lucidchart och hjälp organisationen att få saker gjorda. Vår intuitiva programvara hjälper dig att snabbt kartlägga uppgifter och ansvarsområden och sedan enkelt uppdatera dem när behoven förändras. Skapa diagram och planera för framtiden med Lucidchart.

Skapa ett swimlane diagram gratis

eller fortsätt med

Registrera dig med GoogleLogga inRegistrera dig med MicrosoftLogga inRegistrera dig med SlackLogga in

Se varför miljontals användare över hela världen väljer Lucidchart.

 • Amazon logo
 • BAWAG PSK logo
 • Volkswagen logo
 • NBC logo
 • Venmo logo
 • Google logo

Starta med ditt swimlane diagram

Lär dig hur vår programvara för swimlane diagram gör det enkelt att bygga ett swimlane diagram.

Uppdatera enkelt

Med magnetiseringsfunktionen kommer alla former som du lägger till i dina simbanor att följa med behållaren om du flyttar den. Inaktivera magnetiseringsfunktionen vid behov och utnyttja möjligheten att sömlöst uppdatera ditt simbanediagram.

Dra och släpp former

Från formbiblioteket med behållare kan du dra och släppa former för att bygga ditt simbanediagram online på några minuter. Anpassa simbanor med hjälp av egenskapsfältet – du kan lägga till fler banor, ändra färgerna eller till och med ändra simbanornas orientering.

Samarbeta med vem som helst, var som helst

Samarbeta med andra teammedlemmar om samma simbanediagram i realtid. Lämna meddelanden som @omnämnanden i ditt simbanediagram, eller använd chatten i redigeraren för att dela idéer med teamet under arbetets gång.

Håll koll på ägandet

Gör tydliga avgränsningar av vilka som ansvarar för enskilda uppgifter och hur de påverkar andra i processen. Samarbeta med andra om samma simbanediagram online och visa uppdateringar automatiskt så att alla kan se dem.

Anpassa våra färdiga mallar

Lucidchart erbjuder fler än 1 000 diagrammallar att välja mellan! Få ett försprång med ditt simbanediagram genom att använda en färdig mall och anpassa den till ditt användningsfall.

Anförtro dina diagram till oss

Vi håller dina data och idéer säkra. Vi upprätthåller efterlevnadscertifieringar som PCI, Privacy Shield och SOC 2.

Lucid och säkerhet

Lita på vårt rykte

Kolla vad andra har att säga om oss på tredjepartsappar som G2, Capterra och TrustRadius. Du kommer att gilla det du ser.

Lär dig att göra ett diagram på 3 minuter

 • Påbörja arbetet med ditt första swimlane diagram. Utgå från en mall, importera dina data eller börja med en tom arbetsyta.
 • Lägg till former i ditt diagram. Koppla ihop dem med linjer och lägg till text till formerna och linjerna för att beskriva vad som händer.
 • Formatera ditt diagram och justera dess utseende. Använd våra verktyg för att göra diagrammet lättläst och proffsigt.
 • När du finjusterar diagrammet kan du leta upp den information du behöver med funktionssökningen.
 • Dela ditt swimlane diagram med ditt team. Få feedback, samarbeta och presentera enkelt inifrån Lucidchart.
Skapa ett swimlane diagram

Mallar och exempel på swimlane diagram

Uppfinn inte hjulet på nytt – använd en av våra mallar för swimlane diagram istället för att börja från början.

Activity diagram with swimlanes example

Exempel på aktivitetsdiagram med swimlanes

Lucidchart-integrationer

Koppla Lucidchart till alla de branschledande appar du vill.

Lucidchart Integrations

Se varför team väljer Lucidchart

Skapa diagram, visualisera data och samarbeta på en och samma plattform.

Samarbete

Använd Lucidchart enkelt på valfri enhet. Lucidchart hjälper team att samarbeta i realtid överallt i världen. Höj produktiviteten och samarbeta med teamet för att uppnå målen.

Tydlighet

Lucidchart gör det komplexa tydligt. Intelligenta diagram gör att du snabbt kan visualisera projekt och processer, från början till slut.

Samordning

Skapa samordning inom teamet genom att samarbeta på samma ställe. Håll energin uppe genom att snabbt skissa upp processer och idéer tillsammans i realtid.

Bättre tillsammans

Lucids visuella samarbetssvit förändrar sättet att arbeta, från idé till färdigt projekt. Brainstorma och planera i Lucidspark och kartlägg sedan i Lucidchart. Skapa en levande ritning av din organisation.

Vad är ett swimlane diagram?

Ett simbanediagram visar ägande av uppgifter i en process eller ett system. Varje enhet – oavsett om det är en person, ett team eller en avdelning – har sin egen bana i diagrammet, där varje uppgift som de ansvarar för visas. Pilar visar flödet av uppgifter och information mellan enheter. Simbanediagram hjälper organisationer att se vilka uppgifter som behöver utföras av vem och i vilket skede av processen. Det går även att använda dessa diagram för att identifiera var förseningar kan inträffa och förbättra processerna.

Hur man gör ett swimlane diagram i Lucidchart

 1. Undersök och dokumentera processen

  Bryt ner processens arbetsflöde i steg, beskriv vilka team eller roller som utför varje steg och hur de påverkar andra avdelningar. Använd denna information för att identifiera dina simbanor.

 2. Börja med ett tomt dokument eller en simbanemall

  Påbörja ditt swimlane diagram genom att välja en av våra mallar för swimlane diagram. Du kan också öppna ett tomt dokument och dra och släppa former från vårt formbibliotek med behållare.

 3. Anpassa dina simbanor

  När du har lagt till dina simbanediagram kan du justera behållarnas orientering så att de matchar behoven i din process. Simbanorna kan vara horisontella eller vertikala.

 4. Lägg till processformer

  Dra och släpp processformer till ditt simbanediagram och koppla sedan ihop dem för att illustrera processflödet. Lägg till text, färg och stil till ditt diagram med hjälp av våra formateringsverktyg.

 5. Få feedback från teamet

  Dela ditt swimlane diagram med viktiga samarbetspartners för att se till att processen är korrekt återspeglad. Få feedback med hjälp av våra samarbetsfunktioner, eller dela ditt diagram som en länk, en bildfil eller dela direkt genom valfri integrerad app

Vanliga frågor om swimlane diagrams

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligCookieinställningarCookiepolicy
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.