Program för dataflödesdiagram

Lucidchart gör det enkelt att rita diagram över dataflödet – oavsett hur komplext systemet eller processen är. Testa vår intuitiva programvara för dataflödesdiagram och börja arbeta på några minuter.

Bygg ett dataflödesdiagram online

Se varför miljontals användare över hela världen väljer Lucidchart.

 • Astrazeneca logo
 • Husqvarna logo
 • Amazon logo
 • Adidas logo
 • McDonalds logo
 • Google logo

DFD:er på lätt sätt

Börja arbeta med ditt DFD online på några minuter med vårt intuitiva verktyg för att skapa dataflödesdiagram.

Visualisera ett fullständigt dataflödessystem med diagram

Visualisera ett system

När du kartlägger en process eller ett system hittar du sätt att göra det mer effektivt och ändamålsenligt. Använd ett dataflödesdiagram för att förbättra en befintlig process eller implementera en ny.

Formbibliotek med standardsymboler för dataflödesdiagram

Använd rätt symboler och notation

Lucidchart har allt du behöver för ditt dataflödesdiagram, inklusive standardsymboler för både Gane-Sarson- och Yourdon-Coad-metodiken. Vårt formbibliotek för DFD:er innehåller notationer för processer, externa enheter, datalager och dataflöden.

Två medarbetare som använder avancerade funktioner som villkorsstyrd formatering i Lucidchart

Låt våra avancerade funktioner göra jobbet

Vår programvara för dataflödesdiagram gör det enkelt att skapa stora, komplexa dataflödesdiagram. Lucidchart innehåller funktioner som villkorsstyrd formatering, åtgärdsknappar, externa länkar och lager. Med vår hjälp kommer ditt diagram att fånga all nödvändig information utan att bli rörigt eller svårt att tyda.

Person som använder dra och släpp-former på Lucidchart

Bli expert på en gång

Lucidchart är enkelt att använda. Även om du är nybörjare kan du komma igång på nolltid med vår dra-och-släpp-funktionalitet och vårt enkla gränssnitt.Påbörja ditt dataflödesdiagram med en av våra mallar eller utgå ifrån en tom arbetsyta.

Person som presenterar dataflödesdiagram i ett virtuellt möte

Dela och presentera

Dataflödesdiagram används för att beskriva processer och system som inte enkelt går att beskriva i ord. Använd presentationsläget för att vägleda intressenter genom dataflödets olika steg.

Tre kollegor samarbetar på ett diagram i Lucidchart

Samarbeta med ditt team

Använd Lucidchart tillsammans med vem som helst, oavsett om ni möts fysiskt eller på distans. Du kan arbeta online var du än befinner dig och samarbeta med ditt team samtidigt i samma dokument. Använd produktens chatt-, antecknings- och kommentarsfunktioner för att dela idéer och ge feedback.

Recension av Lucidchart med G2-utmärkelse för bästa programvara

Se våra betyg och recensioner

Gå till tredjepartsappar som G2, TrustRadius och Capterra för att se vad andra tycker. Där hittar du tusentals femstjärniga betyg och lysande recensioner.

Lär känna Lucidchart på 3 minuter

 • Skapa ditt första diagram. Importera ett dokument, använd en av våra mallar eller börja från början med en tom arbetsyta.

 • Lägg till processer, datalager, externa enheter och dataflöden.

 • Använd funktionssökningen för att hitta information som du behöver i diagrammet.

 • Dela diagrammet med teamet så att ni kan samarbeta och få feedback.

Prova vårt verktyg för att skapa dataflödesdiagram
Två diagramformer i Lucidchart

Mallar och exempel på dataflödesdiagram

Använd en mall från vårt galleri för att komma igång med arbetet med ditt dataflödesdiagram.

Mall för dataflödesdiagram på nivå 1

Dataflödesdiagram på nivå 1

Lucidchart-integrationer

Koppla Lucidchart till alla de branschledande appar du vill.

Lucidchart integreras med verktyg som Slack och Google

Se varför team använder Lucidchart för att skapa dataflödesdiagram

Skapa diagram, visualisera data och samarbeta på en och samma plattform.

Samarbeta med teammedlemmar i Lucidchart

Samarbete

Använd enkelt vår programvara för att skapa dataflödesdiagram på alla enheter. Lucidchart hjälper team att samarbeta i realtid överallt i världen. Höj produktiviteten och samarbeta med teamet för att uppnå målen.

Gör ett diagram i Lucidchart för att skapa visuell tydlighet

Tydlighet

Lucidchart gör det komplexa tydligt. Intelligenta diagram gör att du snabbt kan visualisera projekt och processer, från början till slut.

Lägga till former i ditt diagram

Samordning

Skapa samordning inom teamet genom att samarbeta på samma ställe. Håll energin uppe genom att snabbt skissa upp processer och idéer tillsammans i realtid.

Kvinna som använder både Lucidspark och Lucidchart

Bättre tillsammans

Lucids visuella samarbetssvit förändrar sättet att arbeta, från idé till färdigt projekt. Brainstorma och planera i Lucidspark och kartlägg i Lucidchart. Skapa en levande ritning av din organisation.

Vad är ett dataflödesdiagram (DFD)?

Vissa processer och system är svåra att sätta ord på. Då kan ett dataflödesdiagram vara till hjälp. Ett sådant diagram visar visuellt hur information flödar genom system och processer, däribland olika delprocesser, datalager samt in- och utdata. I ett dataflödesdiagram (DFD) används standardiserade symboler och notation för att beskriva olika enheter och hur de är relaterade.

Hur man gör ett dataflödesdiagram

 1. Bestäm din DFD-nivå

  Dataflödesdiagram har en nivå som visar hur komplexa de är. Den mest grundläggande nivån är 0, och DFD:er går sällan längre än till nivå 2 eller kanske 3. När du bygger upp ditt diagram måste du bestämma vilken nivå som är lämplig för dig.

 2. Identifiera viktiga in- och utmatningar

  Varje system eller process börjar med att en extern enhet ger indata och slutar med att data matas ut till en databas eller annan enhet. Identifiera dina in- och utmatningar för att få en överblick över din process eller ditt system.

 3. Skapa ett kontextdiagram

  När du har identifierat dina viktigaste in- och utmatningar ritar du ett kontextdiagram för att koppla samman dem. Rita bara en processnod för att koppla samman de relaterade enheterna och visa hur informationen flödar.

 4. Utöka ditt kontextdiagram

  En enda processnod säger inte så mycket. Du måste dela upp den i delprocesser och presentera fler detaljer, men hur många detaljer beror på diagrammets nivå.

 5. Expandera till nivå 2 + DFD

  Om det behövs kan du fortsätta att lägga till detaljer i ditt DFD och höja dess nivå. Fortsätt bara att lägga till mer specifika delprocesser, så att du lägger till nödvändiga dataflöden och -lager längs vägen.

 6. Verifiera att diagrammet är korrekt

  När diagrammet är färdigritat måste det kontrolleras. Gå igenom det och var uppmärksam på informationsflödet. Se till att det är logiskt och att alla nödvändiga datalager finns med – i så fall borde det inte vara några problem med att få även andra att förstå diagrammet.

Vanliga frågor om dataflödesdiagram

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligKakor
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor

© 2023 Lucid Software Inc.