Tankekarteskapare

Brainstorma och fånga alla dina tankar med Lucidchart. Med vår programvara för tankekartor blir det enkelt och intuitivt att skapa tankekartor. All du behöver fokusera på är att komma på nästa fantastiska idé.

Skapa en tankekarta

eller fortsätt med

Registrera dig med GoogleLogga inRegistrera dig med MicrosoftLogga inRegistrera dig med SlackLogga in

Se varför miljontals användare över hela världen väljer Lucidchart.

 • Atlassian logo
 • General Electric logo
 • Amazon logo
 • NBC logo
 • Venmo logo
 • Google logo

Skapa tankekartor enkelt

Organisera dina idéer med vårt verktyg för tankekartor och dela dem sedan med andra.

Kartlägg dina tankar

Med Lucidcharts formbibliotek för tankekartor kan du använda snabbtangenter för att lägga till nya idéer på din tankekarta och gruppera relaterade tankar efter hand.

Importera och exportera idéer

Importera tankekartor från Visio, Gliffy, OmniGraffle eller diagrams.net för att bygga vidare på ditt tidigare arbete. Du kan också importera idéer från vilken TXT-fil som helst – Lucidchart hjälper dig att organisera dem och du kan exportera den färdiga tankekartan som PDF, JPEG eller PNG när du är klar.

Dela din tankekarta

Skapa en URL som kan delas och skickas till andra intressenter eller presentera tankekartan direkt. Du kan använda presentationsläget i Lucidchart eller använda integrationer med populära appar som Google Presentationer och Slack.

Samarbeta fritt

Med molnbaserade tankekartor kan du arbeta med vem som helst, var som helst – oavsett vilken enhet, vilken webbläsare eller vilket operativsystem som personerna använder.

Utgå från en mall för tankekarta

Vi har skapat över 1 000 diagrammallar som du kan välja mellan. Du kan börja från grunden eller låta dig inspireras av andra för att komma igång snabbt.

Känn dig trygg med Lucidchart

Vi tar din säkerhet och integritet på allvar och efterlever därför PCI, Privacy Shield och SOC II.

Se varför alla gillar oss

Tusentals användare har gett oss femstjärniga recensioner i appar från tredje part som Capterra, G2 och TrustRadius. Testa Lucidchart för att se vad allt ståhej handlar om.

Bemästra grunderna i Lucidchart på tre minuter

 • Skapa din första tankekarta från en mall eller en tom arbetsyta.
 • Lägg till former, linjer och innehåll för att anpassa diagrammet.
 • Använd stilar och formatera diagrammet så att det passar dina behov.
 • Använd Funktionssökning i Lucidchart för att hitta ytterligare former och funktioner.
 • Dela diagrammet med teamet för att få feedback och fortsätta att förbättra det.
Gör en tankekarta

Mallar för tankekartor

Gör din egen tankekarta genom att utgå från en av våra mallar.

Basic mind map

Enkel tankekarta

Lucidchart-integrationer

Koppla Lucidchart till de branschledande apparna du tycker om.

Lucidchart Integrations

Se varför team använder Lucidchart för att skapa tankekartor

Skapa diagram, visualisera data och samarbeta på en och samma plattform.

Samarbete

Använd vårt verktyg för att enkelt skapa tankekartor på valfri enhet. Lucidchart hjälper team att samarbeta i realtid överallt i världen. Höj produktiviteten och samarbeta med teamet för att uppnå målen.

Tydlighet

Lucidchart gör det komplexa tydligt. Intelligenta diagram gör att du snabbt kan visualisera projekt och processer, från början till slut.

Samordning

Skapa samordning inom teamet genom att samarbeta på samma ställe. Håll energin uppe genom att snabbt skissa upp processer och idéer tillsammans i realtid.

Bättre tillsammans

Lucids visuella samarbetssvit förändrar sättet att arbeta, från idé till färdigt projekt. Brainstorma och planera i Lucidspark och kartlägg sedan i Lucidchart. Skapa en levande ritning av din organisation.

Vad är en tankekarta?

En tankekarta är ett sätt att fånga dina tankar. Börja med en central idé och skapa sedan förgreningar ut till relaterade begrepp. Efter det kan du lägga till och koppla ihop idéer fritt. Tankekartor fungerar bra för visuella tänkare, och den flexibla strukturen möjliggör kreativ brainstorming.

Hur man gör en tankekarta i Lucidchart

 1. Formulera kärnidén

  Kärnidén representerar vad du vill brainstorma om, exempelvis ett problem du försöker lösa eller målet för ett projekt som du planerar. Dra en form från formbiblioteket för tankekartan till din arbetsyta och lägg till kärnidén i den. Formen förblir central efter hand som kartan växer.

 2. Lägg till överordnade grenar

  Skapa grenar som beskriver dina viktigaste underämnen. Dra en linje från din centrala idé, välj en form bland de automatiska förslagen och fyll i ditt underämne. Du kan också använda snabbtangenten Tabb för att skapa och ansluta din överordnade gren.

 3. Lägg till underordnade grenar och nyckelord

  Skapa fler grenar från de underämnen som du har lagt till. Använd snabbtangenten Retur för att lägga till mer detaljerad information. Använd snabbtangenten Z för att komprimera och expandera de underordnade grenarna så att din tankekarta förblir enkel att överblicka.

 4. Lägg till färger och bilder

  Även om de inte är absolut nödvändiga hjälper färger och bilder dig att visuellt sortera och förstå dina idéer. På så sätt kan du göra din tankekarta mer levande och användbar för dig.

 5. Dela din tankekarta

  Dela din tankekarta online, även med personer som inte använder Lucidchart. Generera en webbadress för att dela diagrammet i en app som är integrerad med Lucidchart, bädda in diagrammet i en wiki eller exportera ditt diagram och din struktur som olika filtyper.

Vanliga frågor om tankekartor

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligKakor
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.