Hur man gör ett flödesschema

Vad vill du göra med flödesscheman?

Jag vill veta mer om flödesscheman.
Jag vill skapa mitt eget flödesschema på Lucidchart.

Det finns en mängd specialiserade symboler att välja bland för flödesscheman, men att skapa ett flödesschema är i grunden förvånansvärt enkelt. Ett bra flödesschema bör förmedla information på ett organiserat, effektivt och tydligt sätt. Använd den här praktiska guiden för att lära dig hur du enkelt skapar ett flödesschema i Lucidchart.

3 minutläsning

Vill du göra ditt eget flödesschema? Prova Lucidchart. Det är snabbt, enkelt och helt gratis.

Skapa ett flödesschema

Kom igång med Lucidchart

Innan du börjar behöver du skapa ett konto på Lucidchart. Det är gratis för alla förstagångsanvändare och även gratis för pedagoger och elever när du registrerar dig med skolans e-postadress.

När du väl har registrerat dig och har ett konto kan du, oavsett var du är på webbplatsen Lucidchart.com, nå redigeraren och dina dokument genom att klicka på knappen Log in (Logga in) längst upp i högra hörnet. När du är inloggad byter knappen namn till Documents (Dokument).

Hur man gör ett flödesschema

1. När du är inne i Lucidchart-redigeraren kan du välja att börja med en befintlig flödesschemamall från vårt mallbibliotek som du sedan kan anpassa, eller så kan du börja med en tom arbetsyta och skapa ett flödesschema från grunden.

2. Klicka på valfri form, dra den till redigeraren och släpp den för att placera ut den. Du kan lägga till valfri information, till exempel bilder, animeringar och länkar.

3. För att koppla ihop former klickar du på den vita punkten med röd kontur på valfri form och drar ut en linje som ansluter till eller pekar på önskad plats eller form.

När du är klar med ditt flödesschema kan du dela det med vem som helst och anpassa inställningarna genom att klicka på knappen Share (Dela) längst upp i högra hörnet. Du kan också publicera den i valfritt format genom att gå till File > Download As (Arkiv > Ladda ner som) eller File > Publish (Arkiv > Publicera). Testa och se vad som fungerar bäst för dina behov inom samarbete och publicering.

Vill du göra ditt eget flödesschema? Prova Lucidchart. Det är snabbt, enkelt och helt gratis.

Skapa ett flödesschema

Hur du formaterar ditt flödesschema

Redigera former

I Lucidchart kan du anpassa alla former, antingen individuellt eller i grupp. För att redigera en enskild form klickar du på den och ökar eller minskar den till önskad storlek. Ändra färg genom att välja en nyans i väljaren för fyllningsfärg i det övre verktygsfältet. Du kan även välja ett färdigt tema i menyn till höger. I det övre verktygsfältet finns verktyg som du kan använda för att redigera nästan alla aspekter av dina former, linjer och text.

Redigera linjer

Välj en linje som du vill anpassa och gå sedan till det övre verktygsfältet för att anpassa tjocklek, linjeformat eller till och med typ av pilspets för linjen.

Du kan välja ett enstaka objekt på arbetsytan och redigera det, men om du klickar och håller ner och därefter väljer ett avsnitt eller område markeras alla objekt inom det området – de rörelser och anpassningar som du väljer tillämpas på samtliga objekt i det markerade området.

Det kan hända att du gör misstag medan du skapar ditt flödesschema, men du behöver inte göra en massa omformateringar eller börja om från början om det börjar bli rörigt. Om du behöver ångra din senaste åtgärd använder du bara det enkla kortkommandot Ctrl+Z. Du kan också se hela revisionshistoriken i det högra sidofältet under History (Historik) och återställa ditt nuvarande diagram till valfri tidigare version.

Lägg till ditt flödesschema i dina favoritappar

Nu när du vet hur du gör ett flödesschema och kan anpassa det som du vill är det viktigt att veta att Lucidchart är integrerat med alla populära affärs-, undervisnings- och marknadsföringsplattformar på marknaden, från Google till Atlassian och Amazon Web Services. Det är enkelt att publicera och bädda in ditt slutliga flödesschema eller diagram i någon av dessa applikationer. Du kan imponera på din publik genom att presentera din delade information på ett visuellt och mer effektivt sätt.


Fler resurser

Med Lucidchart kan du snabbt och enkelt skapa imponerande flödesscheman att presentera för dina team eller din publik. Vänta inte – gör ett bestående intryck genom att skapa ett flödesschema och dela dina processer och din information redan idag!

Vill du göra ditt eget flödesschema? Prova Lucidchart. Det är snabbt, enkelt och helt gratis.

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligCookieinställningarCookiepolicy
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.