Verktyg för blockdiagram

Visualisera system och hur de interagerar med Lucidchart. Skapa ett gratis blockdiagram online med vårt intelligenta diagramverktyg och få en överblick över hela systemet – oavsett hur komplext det är.

Skapa ett blockdiagram

eller fortsätt med

Registrera dig med GoogleLogga inRegistrera dig med MicrosoftLogga inRegistrera dig med SlackLogga in

Genom att registrera dig godkänner du våra användarvillkor och bekräftar att du har läst och förstår vår integritetspolicy.

Se varför miljontals användare över hela världen väljer Lucidchart.

 • Amazon logo
 • BAWAG PSK logo
 • NBC logo
 • Venmo logo
 • Google logo

Blockdiagram på ett enkelt sätt

Läs mer om hur vårt verktyg för blockdiagram hjälper dig att enkelt skapa blockdiagram, inklusive funktionella blockdiagram.

Använd inbyggda former

Vi gör det enkelt att bygga ett blockdiagram: våra formbibliotek innehåller hundratals standardsymboler och beteckningar för exempelvis elektriska komponenter, ljudsystem med mera.

Prova en mall för blockdiagram

För att komma igång ännu snabbare kan du utgå från en av våra anpassningsbara mallar. När du har skapat diagrammet kan du använda våra intelligenta formateringsfunktioner för att få det utseende du vill ha.

Samarbeta enkelt

Blockdiagram hjälper dig att kommunicera en systemöversikt på hög nivå till mindre tekniskt specialiserade intressenter. Dra nytta av kraftfulla samarbetsfunktioner som chatt i redigeraren, kommentarer och @omnämnanden för att ge team möjlighet att samarbeta i realtid.

Arbeta var som helst

Vår programvara för blockscheman är molnbaserad. Skapa ditt blockschema var du än befinner dig och oavsett ditt val av webbläsare, operativsystem och enhet.

Utnyttja Lucidcharts integrationer

Infoga blockdiagram som du har skapat i Lucidchart direkt i Confluence-wikis och Jira-ärenden med hjälp av våra Atlassian-appar. Inkludera en länk till ditt live Lucidchart-dokument för att ge mer sammanhang för pull-begäranden i GitHub. Tack vare integrationer med plattformar som Google Workspace, Microsoft Office, Microsoft Teams och Slack kan du komma åt, redigera och dela dina diagram var du än befinner dig.

Lita på våra lysande recensioner

Intresserad av vad andra tycker? Ta en titt på våra recensioner på tredjepartsappar som Capterra, G2 och TrustRadius. Vi har tusentals femstjärniga betyg och lysande recensioner.

Lär dig att använda Lucidchart på tre minuter

 • Skapa ditt första blockdiagram. Du kan börja med en tom arbetsyta eller komma igång snabbare med en mall eller genom att importera ett dokument.
 • Fyll diagrammet med former, anslut dem med linjer och skriv sedan text för att beskriva vad de representerar.
 • Formatera ditt diagram och justera utformningen så att det ser ut precis som du vill.
 • När du behöver hitta en funktion kan du snabbt hitta den med funktionssökningen.
 • Dela diagrammet med ditt team för att få feedback, eller bjud in dem till samarbete.
Skapa ett blockdiagram

Mallar för blockdiagram

Använd en gratis mall från vårt galleri för att börja arbeta med ditt blockdiagram.

Blockdiagram för mottagare

UML-kommunikationsdiagram

UML-interaktionsöversiktsdiagram

Lucidchart-integrationer

Koppla Lucidchart till de branschledande apparna du tycker om.

Lucidchart Integrations

Se varför team använder Lucidchart för att skapa blockdiagram

Skapa diagram, visualisera data och samarbeta på en och samma plattform.

Samarbete

Använd Lucidchart enkelt på valfri enhet. Lucidchart hjälper team att samarbeta i realtid överallt i världen. Höj produktiviteten och samarbeta med teamet för att uppnå målen.

Tydlighet

Lucidchart gör det komplexa tydligt. Intelligenta diagram gör att du snabbt kan visualisera projekt och processer, från början till slut.

Samordning

Skapa samordning inom teamet genom att samarbeta på samma ställe. Håll energin uppe genom att snabbt skissa upp processer och idéer tillsammans i realtid.

Bättre tillsammans

Lucids visuella samarbetssvit förändrar sättet att arbeta, från idé till färdigt projekt. Brainstorma och planera i Lucidspark och kartlägg i Lucidchart. Skapa en levande ritning av din organisation.

Vad är ett blockdiagram?

Ett blockdiagram är ett specialiserat flödesschema som ingenjörer använder för att visualisera system och hur de interagerar. Blockdiagram ger dig en översikt på hög nivå över ett system så att du kan redogöra för viktiga systemkomponenter, visualisera in- och utmatningar och förstå relationer mellan olika delar av systemet. Använd Lucidcharts verktyg för blockdiagram för att hantera komplexa systemöversikter när du designar maskin- eller programvara och genomför processförbättringar.

Hur man gör ett blockdiagram

 1. Börja visualisera systemet

  Börja med en tom arbetsyta eller med en av våra mallar. Identifiera komponenter, ingångar och utgångar i det system som du ritar upp.

 2. Lägg till symboler

  Dra och släpp symboler och notationer från Lucidcharts formbibliotek på din arbetsyta. Anslut figurerna i blockdiagrammet till varandra med pilar för att visa dataflödet.

 3. Markera in- och utmatningar

  Identifiera och sätt en etikett på inmatningen i början av blockdiagrammet och gör samma sak för utmatningen i slutet.

 4. Presentera, publicera eller dela

  Presentera ditt blockdiagram direkt från Lucidchart med presentationsläget, eller dela diagrammet. Du kan skicka det till andra som en publicerad länk eller genom att använda någon av de integrationer som vi stödjer.

Vanliga frågor om blockdiagram

Komma igång

 • Priser
 • Individ
 • Team
 • Större företag
 • Kontakta säljare
SekretessRättsligSekretessval för cookiesCookiepolicy
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.