Concept map maken

Concept maps helpen je om de relaties tussen ideeën in kaart te brengen. Gebruik Lucidchart om online concept maps te maken vanuit sjablonen of vanuit het niets - we hebben alles wat je nodig hebt om te beginnen.

Een conceptmap maken

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Ontdek waarom miljoenen gebruikers over de hele wereld voor Lucidchart kiezen.

 • Amazon logo
 • Google logo
 • Philips logo
 • Just Eat logo
 • Samsung logo

Breng eenvoudig nieuwe concepten in kaart

Ga direct aan de slag met de intuïtieve concept mapping software van Lucidchart.

Organiseer concepten met gebruiksvriendelijke vormen

Met onze versleepbare vormen kun je gemakkelijk concepten en de verbindingen daartussen ordenen. Voeg je ideeën toe aan je concept map en deel de kaart in realtime met iedereen.

Ideeën importeren en exporteren

Importeer bestaande conceptmaps of ideeën uit Visio, Gliffy, OmniGraffle, Draw.io of gewoon uit een txt-bestand om een snelle conceptmap te maken. Als je je conceptmap wilt exporteren, download je deze als pdf, jpeg of png of exporteer je deze rechtstreeks naar Google Drive.

Deel en presenteer concept maps online

Om je concept map te delen met je teamleden, klasgenoten of studenten, hoef je ze alleen maar de URL te geven. Je kunt hem ook rechtstreeks presenteren vanuit onze concept map-maker met de presentatiemodus of je concept map integreren in Google Slides of Slack.

Werk overal in realtime samen

Onze tool voor concept mapping bevindt zich in de cloud, zodat je met iedereen kunt samenwerken aan je concept map, ongeacht waar ze zich bevinden of welk apparaat, welke browser of welk besturingssysteem ze gebruiken.

Sjablonen van conceptmap aanpassen

Lucidchart heeft meer dan 1000 op maat gemaakte diagramsjablonen voor je klaarliggen. Hoewel je altijd met een lege pagina kunt beginnen, kun je ook inspiratie halen uit wat anderen hebben gedaan.

Verbind met tools die je al gebruikt

Lucidchart integreert met Google Workspace, zodat je je conceptmap kunt importeren naar Google Docs of Slides wanneer dat nodig is. Je kunt Google Drive ook gebruiken om je Lucidchart-bestanden op te slaan en alle wijzigingen die je in Lucidchart aanbrengt, worden automatisch bijgewerkt in Google Drive.

Ontdek waarom gebruikers enthousiast zijn over Lucidchart

Lucidchart heeft duizenden vijfsterrenbeoordelingen op TrustRadius, Capterra en G2. Probeer onze concept mapping software om te zien waarom.

Leer hoe je Lucidchart gebruikt in 3 minuten

 • Maak je eerste conceptmap, of je deze nu importeert, begint met een sjabloon of begin met een leeg canvas.
 • Voeg vormen en verbindingslijnen toe aan je conceptmap en voeg tekst toe om te beschrijven wat je denkt.
 • Wijzig de stijl en opmaak om je concept map visueel aantrekkelijk te maken.
 • Gebruik Functie zoeken om kenmerken of hulpmiddelen in je diagram te vinden.
 • Deel je conceptmap met je team om samen te werken.
Een conceptmap maken

Sjablonen van conceptmaps

Ga meteen aan de slag met een concept map met een van onze sjablonen.

Gratis sjabloon voor concept map

Sjabloon van concept map voor fotosynthese

Sjabloon van concept map voor verpleegkunde

Integraties met Lucidchart

Verbind Lucidchart met al je favoriete toonaangevende apps.

Lucidchart Integrations

Ontdek waarom teams Lucidchart gebruiken

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen op één platform.

Samenwerking

Gebruik onze concept mapping tool met gemak op elk apparaat. Met Lucidchart kunnen teams overal ter wereld in realtime samenwerken. Verhoog de productiviteit door samen te werken met je team en bereik je doelen.

Duidelijkheid

Lucidchart brengt helderheid in complexe dingen. Met intelligente diagrammen kunt je snel projecten en processen van het begin tot het einde visualiseren.

Afstemming

Ga voor afstemming met je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Teken samen in realtime snel processen en ideeën uit, zodat je nooit iets over het hoofd ziet.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt, van ideevorming tot projectafronding. Brainstorm en plan in Lucidspark en breng het vervolgens in kaart in Lucidchart. Maak een levendige blauwdruk van je organisatie.

Wat is een concept map?

Een concept map helpt je om de relatie tussen concepten, ideeën, gebeurtenissen of notities te visualiseren. Deze diagrammen worden vaak gebruikt om een curriculum te plannen, een studiegids op te stellen of schrijfprojecten op te zetten. Om een concept map te gebruiken, plaats je ideeën in cirkels (ook wel knooppunten genoemd). In tegenstelling tot een mindmap, die in het midden begint en naar buiten toe werkt, werkt een concept map over het algemeen van boven naar beneden in een hiërarchie. Verbind je cirkels met lijnen of pijlen (ook wel bogen genoemd) en label de lijnen om te laten zien hoe de ideeën zich tot elkaar verhouden.

Een concept map maken

 1. Begin met een onderwerp

  Begin met het kernonderwerp dat je wilt verkennen. Sleep een vorm naar het canvas waar je het wilt hebben. De hiërarchie van je conceptmap begint hier.

 2. Identificeer sleutelconcepten

  Maak een lijst van alle belangrijke ideeën die betrekking hebben op je kernonderwerp. Deze lijst wordt de parkeerplaats genoemd. Sorteer ze van algemeen naar specifiek, met de meest specifieke als laatste.

 3. Verbind onderwerpen en subonderwerpen

  Verplaats je belangrijkste concepten van de parkeerplaats naar het diagram en teken gaandeweg verbindingslijnen. Geef de tekstregels labels om te laten zien hoe de ideeën met elkaar samenhangen.

 4. Aanpassen en opmaken

  Personaliseer en organiseer je diagram met kleuren en afbeeldingen. Actualiseer je diagram zodra er nieuwe inzichten beschikbaar zijn.

 5. Presenteer en deel je werk

  Gebruik de eenvoudige deelopties van Lucidchart om je concept map te presenteren. Je kunt het diagram rechtstreeks in Lucidchart delen, afdrukken of downloaden als PNG, JPEG of PDF.

Veelgestelde vragen over concept maps

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.