PINGDOM_CANARY_STRING

Concept map maken online

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren. 

Gratis registreren
Bekijk de video
Conceptmapbouwer Lucidchart

Een conceptmapbouwer om uw ideeën te ordenen

 • Conceptmaps voor het onderwijs

  Geef uw digitale onderwijsinitiatief een boost

  Zowel docenten als studenten vertrouwen op Lucidchart als het ultieme onderwijs- en leermiddel. Onze conceptmapbouwer biedt u de mogelijkheid om verbanden tussen ideeën, gebeurtenissen of notities te visualiseren om leerplannen op te stellen, studiegidsen te maken en schrijfprojecten te schetsen. Opmaakopties geven u volledige controle over het uiterlijk van uw conceptmap, zodat u lessen, toetsen en gidsen kunt maken die onderwijs op hogere kennisniveaus ondersteunen.

 • Maak uw zakelijke ideeën uitvoerbaar

  Maak uw zakelijke ideeën uitvoerbaar

  Laat pen en papier voor wat ze zijn en upgrade uw zakelijke ideeën met de conceptmapbouwer. Daarmee worden uw ideeën gemakkelijk te begrijpen voor iedereen in elke afdeling van uw organisatie, zelfs voor mensen die niet technisch zijn. Gebruik conceptmaps om complexe verbanden te vereenvoudigen, lacunes en tegenstrijdigheden te detecteren en het creatief oplossen van problemen te bevorderen om resultaten te boeken. En als uw organisatie nieuwe problemen of ideeën identificeert, kunt u uw werk in Lucidchart met een paar muisklikken bijwerken en delen.

 • Gemakkelijk conceptmaps maken

  Gemakkelijk conceptmaps maken

  Maak online een volledig nieuwe conceptmap of gebruik een van onze sjablonen om ideeën snel en duidelijk te illustreren. Versleep vormen en prompts om onderwerpen en subonderwerpen snel met elkaar te verbinden en gebruik kleuren om uw ideeën te ordenen, zodat uw conceptmap gemakkelijk te begrijpen is. Elk aspect van uw conceptmap kan moeiteloos aangepast worden. Zo kunt u de lay-out wijzigen voordat u uw conceptmap afdrukt of een boodschap op maat creëren door illustraties en schermafbeeldingen toe te voegen.

 • Presenteren en delen

  Presenteren en delen

  Conceptmaps bouwen werkt het best als gezamenlijke inspanning. Als persoonlijke samenwerking niet mogelijk is, biedt Lucidchart functies zoals realtime updates en chatten in de editor waarmee u binnen enkele seconden kunt voortbouwen op ideeën van anderen. Deel uw werk met studenten, teamleden of bijdragers terwijl u de controle houdt over bewerkingsmachtigingen, of gebruik de presentatiemodus om uw conceptmap met een enkele muisklik te presenteren. Publiceer uw conceptmap online, zodat u zeker weet dat iedereen altijd de beschikking heeft over de laatste versie.

 • Integratie met G Suite gebruiken

  Integratie met G Suite gebruiken

  Dankzij onze integratie met G Suite kunt u uw Google-account gebruiken om uw online conceptmap te openen en bij te houden. Met gratis Lucidchart-uitbreidingen kunt u uw conceptmap probleemloos importeren om tekstdocumenten in Google Documenten te illustreren of uw dia's in Google Presentaties aantrekkelijker te maken. Bovendien kunt u synchroniseren met Google Drive en uw Lucidchart-documenten opslaan bij uw overige documentatie. Alle wijzigingen die u in Lucidchart aanbrengt, worden in Google Drive bijgewerkt.

Een conceptmap maken met Lucidchart

1.

Begin met een onderwerp

De kern van uw conceptmap moet een enkel probleem zijn dat u met de conceptmap wilt oplossen. Sleep een vorm naar het tekenvel dat de hiërarchische structuur leidt.

2.

Identificeer sleutelconcepten

Maak een lijst van alle belangrijke ideeën die te maken hebben met uw kernconcept en rangschik ze van de meest algemene naar de meer specifieke concepten. Deze lijst wordt de 'parkeerplaats' genoemd.

3.

Verbind onderwerpen en subonderwerpen

Verbind de sleutelconcepten die u hebt geïdentificeerd en voeg meer vertakkingen toe. Geef met behulp van lijnen onderlinge verbanden aan en voeg tekst toe aan de lijnen om elk verband te definiëren.

4.

Aanpassen en opmaken

Voeg kleuren en afbeeldingen toe om uw diagram te personaliseren en gerelateerde concepten en ideeën duidelijk aan te geven. Als u de beschikking krijgt over nieuwe informatie, past u uw conceptmap daarop aan.

5.

Presenteer en deel uw werk

Publiceer uw conceptmap met behulp van de gemakkelijke deelmogelijkheden van Lucidchart. U kunt de conceptmap delen binnen Lucidchart, afdrukken, of downloaden als PNG-, JPEG- of PDF-bestand.

Een conceptmap maken

Veelgestelde vragen over onze conceptmapsoftware

Orden uw volgende idee met onze conceptmapbouwer

Orden uw volgende idee met onze conceptmapbouwer

Meer dan 15 miljoen gebruikers in 180 landen

"Ik ben laaiend enthousiast over Lucidchart! Ik heb Lucidchart gebruikt om te brainstormen over ideeën, om concepten te delen met teamgenoten en om nieuwe processen in kaart te brengen."

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

Amazon logo
T-Mobile logo
DocuSign logo
NBC logo
Google logo
Redhat logo

Concept map

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie
Nederlands
EnglishFrançaisDeutsch日本語PortuguêsEspañolNederlandsPусскийItaliano
PrivacyJuridisch
© 2021 Lucid Software Inc.