Software voor data flow diagrammen

Lucidchart maakt het creëren van een data flow diagram (DFD) eenvoudiger, hoe complex je systeem of proces ook is. Probeer onze intuïtieve software voor data flow diagrammen en je bent in no time aan de slag.

Online een DFD bouwen

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Ontdek waarom miljoenen gebruikers over de hele wereld voor Lucidchart kiezen.

 • Amazon logo
 • Google logo
 • Philips logo
 • Just Eat logo
 • Samsung logo

Gemakkelijk DFD's maken

Met onze intuïtieve tool voor het maken van data flow diagrammen ben je binnen enkele minuten online aan de slag met je DFD.

Een proces visualiseren

Als je een proces of systeem in kaart brengt, vind je manieren om het efficiënter en effectiever te maken. Gebruik een data flow diagram om een bestaand proces te verbeteren of een nieuw proces te implementeren.

De juiste symbolen en notatie gebruiken

Lucidchart heeft alles wat je nodig hebt voor je data flow diagram, inclusief standaardsymbolen voor de methoden van Gane-Sarson en Yourdon-Coad. Onze vormbibliotheek voor DFD's bevat notaties voor processen, externe entiteiten, gegevensopslag en gegevensstromen.

Geavanceerde functies voor gegevensstromen

Onze software voor data flow diagrammen maakt het eenvoudig om grote, complexe gegevensstromen in kaart te brengen. Lucidchart heeft functies zoals voorwaardelijke opmaak, actieknoppen, externe koppelingen en lagen. Met onze hulp bevat je diagram alle informatie die je nodig hebt, zonder dat het druk of ingewikkeld wordt.

Direct een expert

Lucidchart is gebruiksvriendelijk. Ook beginners kunnen direct aan de slag met onze sleepfunctionaliteit en eenvoudige interface. Begin je data flow diagram met een van onze sjablonen of start met een leeg canvas.

Delen en presenteren

Data flow diagrammen helpen je om processen en systemen te beschrijven die je niet eenvoudig in woorden kunt vatten. Gebruik de presentatiemodus om met stakeholders je gegevensstromen te doorlopen.

Werk samen met je team

Gebruik Lucidchart om met iedereen, in dezelfde ruimte of remote, samen te werken. Je kunt vanaf elke locatie werken en tegelijkertijd met je team aan hetzelfde document werken. Gebruik de chat in Lucidchart, notities en opmerkingen om ideeën te delen en feedback te geven.

Bekijk onze beoordelingen en recensies

Ga naar apps van derden zoals G2, TrustRadius en Capterra om te zien wat anderen over ons zeggen. Je vindt er duizenden vijfsterrenbeoordelingen en lovende recensies.

Maak kennis met Lucidchart in 3 minuten

 • Maak je eerste diagram. Importeer een document, gebruik een van onze sjablonen of start met een leeg canvas.
 • Voeg processen, gegevensopslag, externe entiteiten en gegevensstromen toe.
 • Gebruik Functie zoeken om alle informatie te vinden die je nodig hebt in je diagram.
 • Deel je diagram met je team, zodat je feedback kunt krijgen en jullie er samen aan kunnen werken.
Probeer onze tool voor het maken van dataflow diagrammen

Sjablonen en voorbeelden van data flow diagrammen

Gebruik een sjabloon uit onze galerij om aan de slag te gaan met je DFD.

Data flow diagram: niveau 1

Sjabloon voor data flow diagram: niveau 2

Sjabloon voor fysiek data flow diagram

Integraties met Lucidchart

Verbind Lucidchart met al je favoriete toonaangevende apps.

Lucidchart Integrations

Ontdek waarom teams Lucidchart gebruiken om hun data flow diagrammen te maken

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen op één platform.

Samenwerking

Gebruik onze software voor DFD's met het grootste gemak op elk apparaat. Met Lucidchart kunnen teams overal ter wereld in realtime samenwerken. Verhoog de productiviteit door samen met je team te werken aan het bereiken van jullie doelen.

Duidelijkheid

Lucidchart brengt helderheid in complexe dingen. Met intelligente diagrammen kunt je snel projecten en processen van het begin tot het einde visualiseren.

Afstemming

Ga voor afstemming met je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Teken samen in realtime snel processen en ideeën uit, zodat je nooit iets over het hoofd ziet.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt, van ideevorming tot projectafronding. Brainstorm en plan in Lucidspark en breng het vervolgens in kaart in Lucidchart. Maak een levendige blauwdruk van je organisatie.

Wat is een data flow diagram (DFD)?

Sommige processen en systemen zijn moeilijk onder woorden te brengen. Een data flow diagram (ook wel gegevensstroom diagram of kortweg DFD genoemd) kan daarbij helpen. Deze diagrammen maken de manier waarop informatie door systemen en processen stroomt zichtbaar. Met inbegrip van verschillende subprocessen, gegevensopslag en input en output van gegevens. DFD's gebruiken gestandaardiseerde symbolen en notatie om verschillende entiteiten en hun onderlinge relatie te beschrijven.

Hoe maak je een data flow diagram?

 1. Het niveau van je DFD bepalen

  Aan data flow diagrammen is een niveau gekoppeld dat aangeeft hoe complex ze zijn. Het laagste niveau is 0 en een DFD heeft vrijwel nooit een hoger niveau dan 2 of misschien 3. Bepaal bij het creëren van je diagram welk niveau voor jou werkt.

 2. De belangrijkste inputs en outputs identificeren

  Elk systeem of proces begint met een externe entiteit die input geeft en eindigt met de output van gegevens naar een database of een andere entiteit. Identificeer je inputs en outputs om een overzicht te krijgen van je proces of systeem.

 3. Een context diagram maken

  Nadat je de belangrijkste inputs en outputs hebt geïdentificeerd, teken je een context diagram om ze met elkaar te verbinden. Teken gewoon een knooppunt voor je proces om gerelateerde entiteiten met elkaar te verbinden en inzichtelijk te maken hoe de informatie normaal gezien stroomt.

 4. Je context diagram uitbreiden

  Eén procesknooppunt zegt niet zoveel. Splits je knooppunt op in subprocessen en voer details in. Hoeveel details je moet geven, hangt af van het niveau van je diagram.

 5. Uitbreiden naar een DFD van niveau 2 of hoger

  Indien nodig kun je details blijven toevoegen aan je DFD en het niveau ervan verhogen. Blijf gewoon specifiekere subprocessen toevoegen en zorg ervoor dat je gaandeweg de benodigde gegevensstromen en opslag toevoegt.

 6. De nauwkeurigheid van je diagram controleren

  Controleer je diagram als je alles in kaart hebt gebracht. Loop er doorheen en let op de informatiestroom. Zorg ervoor dat het diagram logisch is en dat alle benodigde gegevens erin zitten. Je moet je diagram ook probleemloos aan anderen kunnen uitleggen.

Veelgestelde vragen over data flow diagrammen

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.