Procesbeschrijving software

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video

Communiceer met gemak complexe processen met behulp van onze tools voor het maken van procesbeschrijvingen

 • Document and improve any plan or process

  Documenteer en verbeter elk plan of proces

  Verspil geen tijd aan het opschrijven van belangrijke details over je processen, maar maak een duidelijke en gemakkelijk leesbare visualisatie van je proces met behulp van onze software voor procesbeschrijvingen. Lucidchart biedt uitgebreide vormbibliotheken, aanpasbare sjablonen en intuïtieve opmaaktools, waarmee je gedetailleerde procesbeschrijvingen kunt maken die aan de specifieke wensen van je team voldoen. Onze gestructureerde beelden zijn ideaal voor het in kaart brengen van verspilling en overbodige activiteiten, het scheppen van gedeelde inzichten en het definiëren van huidige processen om te zien welke wijzigingen moeten worden gedaan.

 • Collaborate in real time, no matter where your team is

  Werk in realtime samen, waar je team zich ook bevindt

  Met Lucidchart kun je in realtime samenwerken met je stakeholders en teamleden – ook als fysiek samenwerken geen optie is. Werk gelijktijdig met je team in hetzelfde document. Al je bewerkingen worden direct bijgewerkt, zodat de inbreng van je team nooit onopgemerkt voorbij gaat. Dankzij onze software voor procesbeschrijvingen voor Mac en pc zijn incompatibele apparaten voorgoed verleden tijd. En met onze Lucidchart app voor iOS en Android kun je altijd en overal diagrammen maken, bewerken en delen.
   

 • Keep your team on the same page with presentation mode

  Gebruik de presentatiemodus om te zorgen dat het hele team op één lijn zit

  Of je nu een algemeen overzicht aan je directie wilt presenteren of specifieke taken beter wilt bekijken met afzonderlijke teamleden: onze presentatiemodus biedt het antwoord. Wissel eenvoudig tussen je tekenvel en de presentatiemodus in onze editor om razendsnel strakke, professionele en zelfs interactieve presentaties te maken. Ga als je klaar bent terug naar onze editor om je diagram te blijven analyseren, bewerken en verbeteren met behulp van onze handige tools voor het maken van procesbeschrijvingen.
   

 • Share your database diagram for fast feedback

  Voeg je diagram aan elk Word, Excel of PowerPoint document toe

  Neem je diagram vanuit de Lucidchart editor mee naar je documenten, spreadsheets en presentaties dankzij onze uitbreidingen voor Microsoft Office. U kunt bovendien eenvoudig afzonderlijke uitbreidingen installeren voor Microsoft Word, Excel en PowerPoint om je diagrammen in elk document in te voegen, te delen en te presenteren. Met onze integratie voor Microsoft Teams maken we het gemakkelijker dan ooit om online procesbeschrijvingen te maken en je diagrammen in te voegen in elk tabblad in Teams. Vervolgens kun jij jouw diagram weergeven en bewerken zonder de app af te sluiten.
   

 • Leverage your Google account to make diagramming easier

  Gebruik je Google account om eenvoudiger diagrammen te maken

  Profiteer optimaal van je Google-account met de krachtige integraties van onze online procesbeschrijvingsbouwer voor G Suite. Je kunt je diagrammen in een paar klikken in documenten boordevol tekst of in spreadsheets en presentaties invoegen dankzij onze gratis uitbreidingen voor Google Docs, Sheets en Slides. Met onze integratie voor Google Drive kun je al je diagrammen in Lucidchart openen en opslaan bij al je andere documenten. We maken zelfs automatisch een reservekopie van al je Lucidchart-documenten en synchroniseren deze met je drive.
   

Een procesbeschrijving maken

 1. Bepaal welk proces je in kaart wilt brengen

  Zoek uit welk proces je in kaart wilt brengen en betrek alle personen die bij de uitvoering ervan betrokken zijn terwijl je informatie verzamelt en je procesbeschrijving uitwerkt.

 2. Teken een algemene procesbeschrijving waarin elke stap wordt opgenomen

  Sleep vormen voor elke stap naar je tekenvel in Lucidchart en rangschik ze in de gewenste volgorde. Gebruik lijnen om je stappen te verbinden met behulp van pijlen die de process flow aangeven.

 3. Indeling en opmaak

  Gebruik containers en zwembanen om gelijktijdige taken of specifieke rollen in het proces te markeren. Je kunt specifieke vormen een kleurcode geven om bepaalde stappen duidelijker te maken.

 4. Analyseer en deel je diagram om verbeterpunten in kaart te brengen.

  Deel je procesbeschrijving met stakeholders om knelpunten en inefficienties in het door jouw voorgestelde proces beter in kaart te brengen. Gebruik vervolgens lagen om een verbeterd proces te maken waarin rekening wordt gehouden met deze inefficiënties.

 5. Implementeer, publiceer en bewaak verbeteringen

  Nadat je het proces hebt afgerond, kun je jouw procesbeschrijving ter inzage insluiten op platformen met een Lucidchart integratie, zoals Confluence, Jira, G Suite en meer. Voer zo nodig nog extra verbeteringen door.

Een procesbeschrijving maken

Veelgestelde vragen over onze tool voor het maken van procesbeschrijvingen

Get started with the business process modeling tool in Lucidchart

Create an EPC with Lucidchart

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

„Van alle beschikbare tools voor het maken van procesbeschrijvingen kan ik geen betere noemen dan Lucidchart.”

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • Hybecorp logo

Blader door onze sjablonen

Sjabloon business process flow

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookie-instellingenCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.