Online gratis mindmaps maken

Brainstorm en leg al je gedachten vast met Lucidchart. Met onze software kan je eenvoudig en intuïtief online mindmaps maken, zodat je je alleen maar zorgen hoeft te maken over het bedenken van je volgende geweldige idee.

Maak online een mindmap

of verdergaan met

Inloggen met GoogleInloggenInloggen met MicrosoftInloggenInloggen met SlackInloggen

Door te registreren ga je akkoord met onze Servicevoorwaarden en bevestig je dat je ons Privacybeleid gelezen hebt en begrijpt.

Ontdek waarom miljoenen gebruikers over de hele wereld voor Lucidchart kiezen.

 • Amazon logo
 • Google logo
 • Philips logo
 • Just Eat logo
 • Samsung logo

Gemakkelijk online mindmaps maken

Organiseer je ideeën met onze tool voor het maken van mindmaps en deel ze vervolgens met anderen.

Breng je gedachten in kaart

Met de mindmap vormbibliotheek van Lucidchart kun je sneltoetsen gebruiken om nieuwe ideeën aan je mindmap toe te voegen en gerelateerde ideeën te groeperen.

Ideeën importeren en exporteren

Importeer mindmaps uit Visio, Gliffy, OmniGraffle en diagrams.net om je eerdere werk verder uit te werken. Je kunt ook ideeën uit elk txt-bestand importeren. Lucidchart helpt je ze te ordenen en je kunt de voltooide mindmap exporteren als pdf-, jpg- of png-bestand wanneer je klaar bent.

Je mindmap delen

Maak een deelbare URL om naar andere stakeholders te sturen of presenteer de mindmap rechtstreeks. Je kunt de presentatiemodus in Lucidchart gebruiken of via een integratie met populaire apps, zoals Google Slides en Slack.

Vrij samenwerken

Met mindmapping in de cloud kunt je overal met iedereen samenwerken, ongeacht het apparaat, de browser of het besturingssysteem dat ieder individu gebruikt.

Begin met een mindmapsjabloon

We hebben meer dan 1.000 diagramsjablonen gemaakt waaruit je kunt kiezen. Je kunt vanaf nul beginnen of je laten inspireren door anderen en kickstart je mindmap.

Voel je veilig met Lucidchart

We nemen je beveiliging en privacy serieus, daarom beschikken we over compliance-certificeringen PCI, Privacy Shield en SOC II.

Ontdek waarom iedereen zo enthousiast over ons is

Duizenden gebruikers hebben ons beoordeeld met vijf sterren op apps van derden, zoals Capterra, G2 en TrustRadius. Probeer Lucidchart uit om te zien waar iedereen het over heeft.

In drie minuten de basisprincipes van Lucidchart beheersen

 • Maak je eerste mindmap op basis van een sjabloon of een leeg canvas.
 • Voeg vormen, lijnen en inhoud toe om je diagram aan te passen.
 • Geef je diagram vorm en deel het in zodat het past bij je use case.
 • Gebruik 'Functie zoeken' in Lucidchart om extra vormen en functies te vinden.
 • Deel je diagram met je team om feedback te krijgen en te perfectioneren.
Een mindmap maken online

Mindmapsjablonen

Begin met een van onze sjablonen om je eigen mindmap te maken.

Eenvoudige mindmap

Mindmapsjabloon

Mindmap met lijnen (gratis)

Integraties met Lucidchart

Koppel Lucidchart aan je favoriete toonaangevende apps.

Lucidchart Integrations

Ontdek waarom teams Lucidchart gebruiken als om online mindmaps te maken

Maak diagrammen, visualiseer gegevens en werk samen op één platform.

Samenwerking

Gebruik onze mindmap tool moeiteloos op elk apparaat. Met Lucidchart kunnen teams overal ter wereld in realtime samenwerken. Verhoog de productiviteit door samen te werken met je team en bereik je doelen.

Duidelijkheid

Lucidchart brengt helderheid in complexe dingen. Met intelligente diagrammen kunt je snel projecten en processen van het begin tot het einde visualiseren.

Afstemming

Ga voor afstemming met je team door samen te werken in dezelfde ruimte. Teken samen in realtime snel processen en ideeën uit, zodat je nooit iets over het hoofd ziet.

Samen beter

Het pakket voor visuele samenwerking van Lucid transformeert de manier waarop je werkt, van ideevorming tot projectafronding. Brainstorm en plan in Lucidspark en breng het vervolgens in kaart in Lucidchart. Maak een levendige blauwdruk van je organisatie.

Wat is een mindmap?

Een mindmap is een manier om je gedachten vast te leggen. Begin met een centraal idee en maak vervolgens aftakkingen naar gerelateerde concepten. Van daaruit kunt je ideeën vrijelijk toevoegen en verbinden. Mindmaps werken goed voor visuele denkers en de flexibele structuur maakt out-of-the-box brainstormen mogelijk.

Een mindmap maken in Lucidchart

 1. Je kernidee creëren

  Het kernidee staat voor datgene waarover je wilt brainstormen, zoals een probleem dat je probeert op te lossen of het doel van een project dat je plant. Sleep een vorm uit de vormbibliotheek van de mindmap naar je whiteboard en voeg het kernidee eraan toe. Die vorm blijft centraal staan naarmate je mindmap groeit.

 2. Bovengeschikte vertakkingen toevoegen

  Maak takken die je primaire subonderwerpen beschrijven. Sleep een lijn vanuit je centrale idee, kies vervolgens een vorm uit de auto-prompt en vul je subonderwerp in. Je kunt ook de sneltoets 'Tab' gebruiken om je bovenliggende tak te maken en te verbinden.

 3. Ondergeschikte vertakkingen en sleutelwoorden toevoegen

  Maak meer takken van de subonderwerpen die je hebt toegevoegd. Gebruik de sneltoets 'Enter' om meer gedetailleerde informatie toe te voegen. Gebruik de sneltoets 'Z' om de onderliggende takken in te klappen en uit te breiden, zodat je mindmap gemakkelijk te scannen blijft.

 4. Kleuren en afbeeldingen toevoegen

  Hoewel dit niet strikt noodzakelijk is, helpen kleuren en afbeeldingen je om je ideeën visueel te ordenen en te begrijpen. Door ze te gebruiken, kan je je mindmap rijker en nuttiger voor jezelf maken.

 5. Je mindmap delen

  Deel je mindmap online, zelfs met mensen die Lucidchart niet gebruiken. Genereer een URL om het diagram te delen in een app die is geïntegreerd met Lucidchart, sluit je diagram in een wiki in of exporteer je diagram en beschrijvingen naar verschillende bestandstypen.

Veelgestelde vragen over mindmaps

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischPrivacykeuzes voor cookiesCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.