Tool voor het maken van Work Breakdown Structures (WBS)

Lucidchart is een visuele werkruimte voor het maken van diagrammen, voor het visualiseren van gegevens en voor samenwerking om meer inzicht te bieden en innovatie te stimuleren.

Een diagram maken
Bekijk de video

Verdeel en win met een WBS voor projectmanagement.

 • Streamline the project management process

  Stroomlijn het project management proces

  Voor project managers is een goede planning cruciaal om duidelijke verwachtingen te scheppen en te zorgen dat je team zijn taken volgens planning uitvoert, zodat projecten tijdig en binnen het budget worden uitgevoerd. Met een goed georganiseerde, duidelijke Work Breakdown Structure (WBS) kun je grote projecten opsplitsen in kleinere, beter beheersbare taken. Zo kunnen jij, de directieleden en je hele team zich richten op concrete resultaten en meetbare mijlpalen. Met onze WBS configurator zet je al binnen een paar minuten een structuur van je werkverdeling in elkaar.
   

 • Create basic WBS diagrams with easy-to-use features

  Maak eenvoudige WBS diagrammen met gebruiksvriendelijke functies

  Andere wbs tools voor het opstellen van taakverdelingen missen de functie om snel en gemakkelijk diagrammen te maken, maar met de geavanceerde functies en interactieve interface van Lucidchart kun jij je schema aan de behoeften van je project aanpassen. Sleep allereerst enkele vormen op je lege canvas en plaats daarna de taken van je project in afzonderlijke vormen of importeer je gegevens vanuit een spreadsheet- of CSV-bestand. Gebruik na het invoeren van je informatie onze uitgebreide opmaakfuncties om onderscheid te maken tussen taken en deeltaken of om de verantwoordelijkheid voor taken te definiëren.
   

 • Easily present and publish your diagram

  Gemakkelijk je diagram presenteren en publiceren

  Maak je WBS diagram eenvoudig toegankelijk voor je gehele team via onze gebruiksvriendelijke opties voor het presenteren, publiceren en delen ervan. Dankzij de strakke en professionele presentatiemodus kun jij je werk direct presenteren zonder de Lucidchart editor te hoeven afsluiten. Gebruik onze krachtige integraties met populaire apps, zoals G Suite, Microsoft Office, Slack en meer, om je werk te delen op de platformen die je team elke dag al gebruikt.

 • Collaborate in real time with your entire team

  In realtime samenwerken met je hele team

  Werk samen met belanghebbenden aan je Work Breakdown Structure (WBS) om er zeker van te zijn dat je alle noodzakelijke taken, deeltaken en budgetgegevens voor je project opneemt. Dankzij samenwerking in realtime, opmerkingen met @mention-optie en de chatfunctie in de editor kunt u informatie direct bijwerken en delen. Onze software voor het maken van taakverdelingen werkt in de cloud, zodat je je WBS-diagram op elke pc en tablet en op alle mobiele apparaten kunt openen. Daardoor kun je waar en wanneer je maar wilt met je hele team samenwerken .
   

 • Use Lucidchart to take action from your work breakdown structure

  Lucidchart gebruiken om actie te ondernemen vanuit je work breakdown structure

  Lucidchart beschikt over honderden diagram sjablonen en uitgebreide functies en is daarmee meer dan slechts een programma om taakverdelingen mee te maken. Nadat je WBS klaar is en je team de benodigde feedback heeft gedeeld, kunnen we je helpen om je project van de grond te krijgen door middel van Kanban en Scrum boards, Gantt charts, PERT diagrammen en meer. We bieden meer dan 800 sjablonen voor alle mogelijke diagrammen, zodat je gebruiksvriendelijke visuals kunt maken terwijl je brainstormt over nieuwe ideeën, belangrijke mijlpalen plant, taken toewijst en andere activiteiten uitvoert.
   

Een Work Breakdown Structure (WBS) opstellen

 1. Voeg de naam toe van het project

  Begin met de naam van het project als eerste niveau van je werkverdeling structuur. Gebruik daarna de reikwijdte van het project en een projectverklaring om de belangrijkste resultaten vast te stellen die onmisbaar zijn voor het succes van het project.

 2. Voeg de resultaten toe op het tweede niveau

  Neem de vastgestelde beoogde resultaten en voeg deze aan het tweede niveau van je taakverdeling toe, waarbij je een koppeling maakt met de naam van het project.

 3. Splits grote projectdoelen op in werkpakketten

  Splits al je grote beoogde resultaten op in de noodzakelijke werkcomponenten die nodig zijn om het project uit te voeren. Zet deze allemaal neer op het derde niveau van je werkverdeling. De meeste werkverdelingen bestaan uit drie niveaus, maar je kunt er zo nodig meer aan toevoegen.

 4. Evalueer en groepeer beheersbare taken

  Controleer voordat je echt aan de slag gaat of de beoogde resultaten en deelresultaten samen 100% van het werk vormen dat nodig is om het project te realiseren. Verdeel daarna de taken die je hebt gemaakt, zodat deze aan de juiste teamleden kunnen worden toegewezen.

 5. Deel je werkverdeling met teamleden

  Deel de voltooide visuele werkverdeling met de stakeholders en teamleden die aan de taken zullen worden toegewezen, zodat iedereen de geplande resultaten en de verwachtingen voor elke taak kan zien.

Een diagram maken

Veelgestelde vragen over onze WBS tool

Planningen maken in Lucidchart

Lucidchartで楽々プロジェクト管理

Gebruikt door miljoenen over de hele wereld

Ik begin niet aan een project zonder eerst een visuele roadmap te maken. Ik weet geen andere manier om iedereen op één lijn te krijgen.

Capterra rating

4,5/5 sterren 650+ recensies

 • Amazon logo
 • Bridgestone logo
 • Siemens logo
 • NBC logo
 • Google logo
 • Hybecorp logo

Door sjablonen voor work breakdown structures bladeren

Sjabloon voor work breakdown structures

Sjabloon voor functionele opsplitsing

Sjabloon voor risicoverdeling

Ontdek waarom 99% van de Fortune 500-bedrijven hun bedrijf veilig schalen met Lucidchart

Meer informatie

Aan de slag

 • Prijzen
 • Individueel
 • Team
 • Enterprise
 • Contact met sales
PrivacyJuridischCookie-instellingenCookiebeleid
 • linkedin
 • twitter
 • instagram
 • facebook
 • youtube
 • glassdoor
 • tiktok

© 2024 Lucid Software Inc.